om stress och ångest

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-22
Stress och ångest är nära relaterade svar från våra kroppar. Människor upplever både på daglig basis. Stress kan faktiskt ses som positivt, medan ångest är faktiskt normalt i vissa situationer. Men när stressen blir överväldigande och oroliga känslor inte går bort, kan de leda till psykiska störningar som negativt påverkar livskvaliteten <. h2> Positiv kontra negativ stress Stress är kroppens reaktion på situationer som kräver en högre grad av psykisk och /eller fysisk inriktning. I fråga om positiv stress kan kroppens förmåga att utföra vara förhöjd. Till exempel kan den stress som att rädda en person från en brinnande byggnad gör dig piggare och samordnas. Negativ stress inträffar oftast när situationer verkar aldrig ta slut. Kroppen blir spänd och trött på samma gång, medan sinnet kan göra en person mer irriterad. Köra genom tre timmar av trafik vid 20 miles per timme eller arbetar extra skift under två år i rad kan orsaka negativ stress.

Normal Ångest

Normal ångest kan hända med betydande händelser i livet, nu eller i framtiden. Om någon som ansöker om ett jobb marknadsföring vet att han kommer att utvärderas i en vecka, kan han uppleva känslor som är förknippade med ångest, till exempel nervositet och kanske sömnlöshet. Det kan också finnas viss irritation och brist på fokus på dagliga uppgifter. Dessa normala känslor av ångest kommer vanligtvis avslutas efter den händelse som orsakat dem är över. Med normal ångest, de flesta människor kan styra även oroliga tankar nog så att de inte är överväldigande.

ångestsyndrom

med ångest, kanske oroliga känslor inte nödvändigtvis slut efter händelsen. I själva verket ibland nervositet och sömnlöshet kan pågå under längre perioder. Irritabilitet blir nästan regel, som gör lätt trötthet och brist på koncentration. En annan större symptom, enligt DSM-IV definitionen av generaliserad ångest, är oförmågan att kontrollera oroliga tankar. Alla dessa symtom, om de inte behandlas, kan leda till fortsatt negativ stress på kropp och själ.

Stress och ångest mediciner

Behandling av ångest och stress inkluderar mediciner, särskilt de som klassas som bensodiazepiner.
Neurons bidra till att överföra information i hjärnan. Hos patienter med diagnosen ångest och stress störningar kan nervceller som bildas vid stress att tillverkas i mer än normala nivåer. Bensodiazepiner stärka en kemikalie i hjärnan som kallas GABA, som ansvarar för att hämma nervceller från eldning. När läkemedel såsom Valium och Xanax fattas, kroppens nerv-och skelettmuskulatur system slappna av.

psykoterapi

samtalsterapi kan också bidra till att minska stress och adress ångest-relaterade frågor. Vissa mental hälsa utnyttja tekniker beteende modifiering för att hjälpa patienter lära sig att bättre hantera stress. De får diskutera positiv self-talk, positiv omvärdering av situationer vid sidan och utveckling av kortsiktiga mål att skapa känslor av prestation.

Previous:nothing Next:orsakerna till knä & höftproblem

Relaterade artiklar


 • negativa effekterna av östrogen grädde
 • hur du får ditt barn att utöva
 • Hur man naturligtvis bota hög FSH
 • effekten av behandlingen i mörkret på ögonen
 • hur man kan beräkna din menstruationscykel förfallodagen
 • ryggproblem orsakade av tung bok påsar
 • Definitionen av hörsel nivåer
 • hur man kan stärka barns muskler
 • ungdomar förebyggande arbetet
 • symtom och biverkningar av STREP hals
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com