orsakerna till manlig skallighet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-01-21
Om du ser dig omkring, kommer du att märka att många män är skallig eller börjar tappa sitt hår. Detta är ett stort problem eftersom de som män tappar hår, ibland deras självförtroende är minskat. Detta gäller särskilt för män som börjar förlora sitt hår i 20-årsåldern. Medan vissa män ser stilig skallig, skulle andra män föredrar att behålla sitt hår. Att ta sig till de grundläggande orsakerna till manlig skallighet kan förhindra håravfall helt

Androgener

Androgener är en biprodukt av testosteron som kan orsaka manligt håravfall. Det viktigaste hormonet att skylla kallas DHT. Håret på baksidan av huvudet är immun mot DHT, vilket är varför du ser håravfall som äger rum i ett mönster över hjässan. Vissa män är mer benägna att utveckla hormonförändringar, och de flesta män vanligtvis upplever extrema förändringar när de blir äldre. Inte alla män tappar hår, men majoriteten av männen gör på grund av androgener.

Autoimmuna sjukdomar

Lupus och andra autoimmuna sjukdomar kan leda till håravfall. Hårtransplantation fungerar inte alltid för personer som förlorat sina hår på grund av en sjukdom eftersom sjukdomen kan också orsaka en person att tappa hår i de transplanterade område. Dr D. J. Verret, hår restaurering, ansikts plastikkirurg, och ägare av innovationer facial kirurgi, säger att det är viktigt att fastställa den verkliga orsaken till håravfall innan de söker behandling hår restaurering.

Stress

Stress kan också leda till håravfall över gången. För mycket stress under en längre tid kan ge upphov till att reagera på flera sätt. Håravfall kan börja hända vid en snabbare takt eftersom kroppen börjar sprida som en följd av binjurefunktionen överbelastning. När binjurarna är i högsta beredskap hela tiden, stress kan orsaka en person att tappa hår. För att minska stress, motion, ta ett bad eller få massage. Att göra allt för att lindra stress hjälper dig att upprätthålla normala binjurefunktionen.

Nutrition

Låga nivåer av protein och järn kan orsaka blodbrist och håravfall. Hår går igenom en naturlig spridning och tillväxt cykel process. Protein behövs för en korrekt utveckling av nya hår. Hår och naglar är gjorda av keratin, som också är protein. Om du är vegetarian, överväga att ta en flytande järntillskott förutom vegetabiliska proteiner såsom spirulina. Ät en hälsosam kost med mycket färsk frukt och grönsaker och ta en hel mat multivitamin-och mineraltillskott för extra försäkring. En hel mat multivitamin är en vitamin tillverkas av faktiska livsmedel som frukt och grönsaker. Några populära kända varumärken vitaminer, är gjort av kemikalier i ett labb, så se till att leta efter mat hela vitaminer på din lokala hälsokostaffär. Det är mycket lättare för kroppen att absorbera vitaminer från verkliga livsmedel eller hela vitaminer mat än andra syntetiska källor.

Igensatt hårsäckarna

Igensatt hårsäckar kan också orsaka manlig skallighet över time. This kan hända från överskott svett, flingor, akne och dålig cirkulation. Vissa män är mer benägna att tilltäppta hårsäckar baserat på deras livsstil. Till exempel män som arbetar utanför och svettas mycket brukar ha igentäppta hårsäckar. Massera hårbotten ofta för att stimulera hårsäckarna och hålla hårbotten ren och flaga gratis. Ta MSM tillskott för att hjälpa till att öppna upp och rensa hårsäckar.

Ärftliga

Manligt håravfall kan vara ärftlig. Det finns en genetisk komponent till skallighet som kommer från moderns X-kromosomen. Men även om skallighet är i generna, kan vissa män passera helt enkelt denna gen till sina barn utan att det nödvändigtvis påverkar dem. (Se Resurser för mer information om hur gener förs vidare från mor till son).

Andra saker som orsakar håravfall är läkemedel, strålbehandling och infektioner hårbotten.

Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna med att få muskelmassa?

Relaterade artiklar


 • Vilka är fördelarna med att få muskelmassa?
 • hur man gör hemmagjord hostmedicin till ett spädbarn
 • vad som orsakar fotled smärta?
 • definition av förskott direktiv
 • tecken på en drog återfall
 • hur man har en väl avvägd dag
 • kan digitala örontermometrar användas för basala kroppstemperaturen?
 • när kommer en graviditet börja visa
 • Hur man själv ta hand om massörer
 • hur man kan förebygga depression hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com