orsakerna till uppblåsthet i klimakteriet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-01-13
Många av oss har hört kvinnor säga att de aldrig hade problem med vikten eller problem med uppblåsthet-och försöker få sina byxor med dragkedja-tills de gick igenom klimakteriet. Finns det en verklig anledning till detta eller dessa kvinnor helt enkelt att äta för mycket och att skylla det på klimakteriet? Faktum är att det finns flera dokumenterade skäl till varför kvinnor upplever uppblåsthet och viktökning under klimakteriet. Så, nej, det är inte i sin fantasi. Uppblåsthet är faktiskt en av biverkningarna av fluktuerande hormoner

Hormoner

uppblåsthet under klimakteriet kan orsakas av fluktuerande hormoner, särskilt östrogen, enligt 34-klimakteriet-symptoms. com. Innan peri-klimakteriet och menopaus, när en kvinna är på väg att få sin menstruation, de stigande östrogennivåerna orsaka kvinnor att behålla mer vatten, vilket leder till uppblåsthet. När östrogen nivåerna blir inkonsekvent och oförutsägbar under peri-klimakteriet, vätskeansamling och svullnad också bli ojämn. Du kan vakna känsla upp fint och sedan inom loppet av några timmar vara uppsvälld och rusa till packa upp dina byxor.

Bile

Vi har alla galla i våra tarmar. Galla produceras i levern och lagras i gallblåsan. Dess syfte är att hjälpa matsmältningen och fungera som ett smörjmedel i tarmarna. När östrogen nivåerna sjunka under klimakteriet, galla produktion minskar. Pallar kan bli hård och torr och kan finnas kvar i tunntarmen längre än normalt eftersom det inte finns tillräcklig smörjning. Detta kan resultera i förstoppning och tillhörande uppblåsthet, enligt Menopaus-symptoms. com

Flatulens

Många kvinnor i klimakteriet rapporterar att de har blivit ganska gasfyllda. Detta beror också på hormonella förändringar, som påverkar produktionen av gas. Lägg till det minskade galla produktion och vätskeansamlingar och svälla är nästan oundvikligt.

Hormonbehandling

Enligt Heartspring. net, om en kvinna väljer att genomgå hormonersättningsterapi, eller HRT, under klimakteriet, kan detta orsaka uppblåsthet tillsammans med ömma bröst, humörsvängningar, huvudvärk och blödningar.

Klimakteriet Vikt

Kvinnor tenderar att gå upp i vikt när de går in peri-klimakteriet, som kan pågå i flera år, enligt Bodylogic. md. En kvinna kan få i genomsnitt en pund per år tills hon når full klimakteriet. Kvinnor som har kirurgisk menopaus-hysterektomier-gå upp i vikt ännu snabbare. "Menopause vikt" är artighet av det manliga hormonet androgen, och kvinnor tenderar att få tyngd i buken, vilket kommer att reta en känsla av uppblåsthet, snarare än i höfterna eller låren. Hormonet progesteron upphör när en kvinna går igenom klimakteriet. När detta händer, uppblåsthet och vätskeansamlingar uppstå.

Insulinresistens

När östrogennivån sjunker, enligt Bodylogic. md, din kropp söker efter nya källor till östrogen. Fettceller är östrogen källor så kroppen omvandlar kalorier till fett för att öka östrogenproduktion. När en kvinnas kropp misstag omvandlar kalorier till fett, detta resulterar i östrogen overcorrection och insulinresistens och viktökning och svullnad kan förekomma.

Previous:nothing Next:problem med urinblåsan hos barn

Relaterade artiklar


 • Vad är en normal BMI för barn?
 • alkohol missbruksvård
 • vad är hår löss?
 • hur man förebygger solskador på ditt barn
 • hur naturligt läka solbränna
 • typer av glucometer
 • Vad är familjeplanering tjänster?
 • hur man äter en kost klimakteriet
 • när kommer en graviditet börja visa
 • biverkningar av Premarin hormonersättning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com