symptom på tidig menopaus

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-01-30
Klimakteriet är att stoppa en kvinnas menstruationscykel för ett helt år. De flesta kvinnor går igenom klimakteriet vid en ålder av 51. Tidig menopaus är när din menscykel stopp för 12 månader före 45 års ålder. Perimenopause är när en kvinna övergångar mellan full menstruationscykeln och klimakteriet. Den varar vanligen två till sex år. De flesta kvinnor går igenom förändringen i åldrarna 47 och 53. Så om en kvinna går igenom förändringen innan de åldrar det anses vara tidig menopaus. Det finns massor av tidig menopaus symptom.

Missade eller oregelbundna menstruationer

En av de första symptomen på att ha tidig menopaus är när en kvinna börjar med missat eller oregelbundna menstruationer. Den menstruation kan lättare. Den menstruation kan också tyngre ibland också. Detta beror på att äggstockarna börjar producera mindre östrogen, så det börjar att ändra kvinnans menstruationscykel.

Nattliga svettningar och värmevallningar

Ett annat symptom som en kvinna kan vara i tidig menopaus är att hon har natt svettningar och värmevallningar. Nattliga svettningar orsaka en person att väcka mitt i natten täckt av svett och känsla överhettad. Värmevallningar är när det finns en känsla av plötslig värme. Det känns som det sprider sig över hela överkroppen.

Blåskontroll Frågor

Kvinnor i tidig menopaus kan ha problem blåskontroll. De kan också ha behov av att kissa där de känner att de måste kissa hela tiden. Dessutom kan en kvinna tycker att när hon skrattar hon kan förlora en del av hennes urin. Det kan också inträffa när en kvinna nyser också.

Andra fysiska förändringar

Det finns många olika typer av fysiska förändringar som råkar kvinnor i tidig menopaus. Vissa kvinnor får bara ett fåtal av dessa medan andra kan få dem alla. En kvinna kan finna att hon håller på att förlora några av hennes hår på toppen av huvudet, eller att hon har allt hår i ansiktet på hennes ansikte, hals och bröst. En kvinna kan ha vaginal torrhet på grund av tidig menopaus. Några andra fysiska symptom på tidig menopaus är viktökning runt midjan, huvudvärk, hjärtklappning, bröstsmärtor, förändringar i kroppen lukt, yrsel och problem hud som torrhet och klåda.

Emotional Tecken

Förutom fysiska förändringar i tidig menopaus, det finns känslomässiga tecken också. Plötsligt en kvinna kan ha humörsvängningar. En kvinna kan känna sig riktigt trött och utmattad. Hon kanske känner sig orolig för saker. Kvinnor i tidig menopaus kan ha en minskad sexlust. En kvinna kan också ha problem att koncentrera sig och vara glömsk av saker. Dessa är de symptom på tidig menopaus.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till gallring hud?

Relaterade artiklar


 • baby akne åtgärda
 • skäl att förmå labor
 • vad är det snabbaste sättet att göra ditt hår växa naturligt?
 • fördelar och nackdelar med online-apotek
 • främsta orsakerna till stress hos barn
 • prostataförstoring rättsmedel
 • hur man kan slå endometrioisis 89 - är östrogensubstitution nödvändigt efter livmoder hysterektomi
 • behandling av Seasonal Affective Disorder symtom
 • hur man kan förebygga liggsår på hälarna
 • hur man kan hjälpa till att stoppa och förebygga erektil dysfunktion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com