tecken på att du är gravid

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-16
Det finns inget mer meningsfullt och livet förändras än att vara gravid. Det är bäst att vara vet att du är gravid så tidigt som möjligt att vidta nödvändiga steg mot en hälsosam och problemfri graviditet. Det finns många tecken som tyder graviditet, men de kan variera från kvinna till kvinna samt graviditet till graviditet. Viss erfarenhet skyltar inom den första veckan av befruktningen, medan andra märker förändringar i en månad eller två

gemensamma Graviditet Tecken

En indikator på graviditet för kvinnor vars menstruationer är vanliga är en missad tid, men det är inte definitiv eftersom stress kan också försena ett månatliga perioden. Buken uppblåsthet är ännu ett tecken på graviditet. Även om livmodern fortfarande är liten i början av graviditeten, hormonella förändringar i kroppen orsaka uppblåst känsla. Dina bröst också kan kännas svullen och öm, precis som de gör innan du får din mens. Ge din kropp tid att anpassa sig till de hormonella förändringar. Detta symptom kommer att minska efter den första trimestern. Du skulle kanske även känna sig trött, illamående och lynnig. Frekvent urinering är ett tecken på graviditet.

Andra Graviditet Tecken

Ett av de mindre vanliga graviditeten registreringar är implantation blödning. Det är en liten blödning som uppstår när det befruktade ägget fäster sig till livmoderslemhinnan. Till skillnad från menstruationer, är denna typ av blödning spottier har en lättare konsistens och varar endast en dag eller två. Andra tecken på graviditet är ryggsmärtor, huvudvärk, mat cravings eller aversioner mat, ökad känslighet för lukter, matthet eller yrsel och förstoppning.

Oväntad graviditet symptom

Du kan börja se en utveckling av ådernät. Hormonella förändringar orsakar denna fula röda ven som multiplicerar och tar på olika färger när du går igenom din graviditet. Lyckligtvis, de försvinner oftast efter att du föda. Om någon vägrar att blekna, kan en hudläkare hjälp. Du skulle kanske även börjar se hudbristningar och har en kliande mage. Din hud sträcker sig så din mage ökar storlek. Detta tautness, plus torr hud från hormonella förändringar, kan göra magen kliar. Du kommer att frestas att skrapa, men ha i åtanke att repas kan orsaka hudbristningar. Slathering fuktighetskräm på din växande mage kan förebygga detta

graviditetstest

Det är ett garanterat sätt att veta om du är gravid. Ta ett graviditetstest. Det finns flera märken av graviditetstester tillgängliga, och alla av dem är enkla att använda. Är det viktigt att notera dock att graviditetstest är inte tillräckligt känsliga för att upptäcka graviditet under första veckan. För mer exakta resultat, prova att använda ett test en vecka efter att ha missat din första menstruation.

Är testet positivt?

När graviditetstest resultatet är positivt, se din läkare för att starta mödravård. Detta är mycket viktigt eftersom det kommer lägga grunden för en väl övervakade, mindre riskabel och lycklig graviditet. Om testet inte är positiv men du fortsätter att ha symtom och missar din tid, kontakta en läkare. Dessa kan vara symtom på andra problem.

Previous:nothing Next:biverkningar av medicin

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa bröst från att växa
 • hur man lär sig att inte blinka vid tillämpningen av kontaktlinser
 • Vilka är riskerna med övervikt hos barn?
 • hur man gör en saltlösning
 • beteendemässiga effekterna av nikotin
 • hur har befrielse från ryggsmärtor
 • orsakerna till uppblåsthet i klimakteriet
 • vad är en hälsosam graviditet kost?
 • barn migränbehandling
 • vad är en over-the-counter nagelsvamp behandling?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com