vad är Botox & hur fungerar det?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-09
Botox injektioner används ofta för att tillfälligt minska rynkor och andra typer av linjer i ansiktet. Botox kan även användas för sjukdomar som skelning (lata ögat) eller blefarospasm (okontrollerad blinkar), samt andra muskulösa villkor. Botox är gjord av utspädda botulinum toxin, som vid full styrka orsakar matförgiftning, men i utspädd form säkert slappnar av musklerna för att skapa ett mer ungdomligt utseende. Eftersom det är skapat från en sådan farligt ämne bör utbildas läkare vara administrera injektioner och förvalta några biverkningar som kan uppstå.

Du behöver:.
f du är patient av blodtryck så ska du först få en enhet blodtryck, kontrollera dess riktighet genom att jämföra mätningar från det med avläsningarna av en läkare eller sjuksköterska som vidtagits när läkare

historia

Botox är varumärket på ett renat preparat som härstammar från botulinum toxin A. De bakterier, Clostridium botulinum, producerar 6 olika typer av botulinum toxin, men det mesta forskningen har gjort med typ A. I stora mängder, botulinum orsakar botulism, en slags matförgiftning och muskelförlamning.

botulinumtoxin i sig är ett potent nervgift, men 1981 i Transaktioner av den amerikanska Ögonläkarförening tidning publicerade Dr Alan B. Scott den första studien som visade effekt av det renade lösningen att selektivt förlama ögonmusklerna hos människor och förbättra skelning. Små mängder av botulinum sprutas in i dessa muskler var effektiva och säkra. FDA godkände botulinum under 1989, och förberedelserna Botox för att behandla måttlig till svår rynka pannan linjer i vuxna 18 till 65 på 2002.

Så här fungerar det

Som ett nervgift, när det injiceras i små mängder i muskeln i sig, avbryter Botox överföringen av nervsignaler, det får muskeln påverkas försvagas tillfälligt. Dessa muskler kan inte kontraktet, och huden överliggande dessa muskler blir tillplattad mot muskeln. Detta utjämnande effekt gäller att rynka pannan linjer, rynkor i pannan och kråksparkar --- någon plats i ansiktet där linjerna är förknippade med muskelkontraktion. Linjer som är orsakade av solen kommer inte att förbättra med Botox.

Fördelar

Många av de kosmetiska frågor som Botox används för på en gång måste behandlas med mer drastiska förfaranden såsom plastikkirurgi. Alla operationer har risker, inklusive risker av anestesi. Botox injektioner tar bara några minuter och är injiceras med en tunn nål i specifika muskler, så ingen bedövning behövs. I ungefär en vecka kommer du att se den fulla effekten av injektion, men resultatet är inte permanent. Förbättringen varar vanligen i 3 till 6 månader.

En annan fördel är att personen kan bedöma resultatet av en injektion utan att göra en permanent engagemang för plastikkirurgi.

biverkningar

Enligt Mayo Clinic, biverkningar av Botox injektioner inkluderar lätta blåmärken och smärta runt injektionsstället, illamående, influensaliknande symtom och rodnad. I sällsynta fall kan huvudvärk utveckla, men dessa endast senaste 24 till 48 timmar.

Ett fåtal patienter kan utveckla ögonlocket hängande eller hängande i andra muskler i ansiktet. Detta beror ofta genom att massera eller gnida på injektionsstället, vilket gör att Botox för att spridas till en annan del av ansiktet. Det föreslås att en person inte får gnugga området på minst 12 timmar eller ligga ner i 3 till 4 timmar för att förhindra detta migration.

Överväganden

Flera frågor bör beaktas när man beslutar att ha Botox injektioner. Välj den läkare som kommer att göra Botox injektionen noggrant och forska om sina erfarenheter med Botox injektioner. Använd inte alkohol för ca 1 vecka före injektioner och acetylsalicylsyra och andra anti-inflammatoriska mediciner bör undvikas under 2 veckor innan för att förebygga blåmärken.

Gravida kvinnor eller kvinnor som ammar får inte få Botox injektioner. Vissa neurologiska sjukdomar förhindra användning av Botox också.

Previous:nothing Next:förståelse manliga klimakteriet

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en primärvårdsläkare
 • feber blister behandlingar för barn
 • hur man undviker förkylningar och influensa
 • fördelarna med artificiell insemination
 • hur man kan minska ditt barns risk för öroninfektioner
 • hur man kan få gratis läkemedel med fri frakt
 • Vad gör en prostata?
 • dåliga biverkningar av atenolol
 • vad är det normala rörelseomfång i axeln?
 • naturlig behandling av nagelsvamp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com