vad är Gardnerella vaginit?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-01-31
Gardnerella IPV är en vanlig vaginal bakterieinfektion som påverkar tre av fyra kvinnor minst en gång i sitt liv och oftast följer med antingen en jäst, trichomonas eller urinvägsinfektion. Män kan bli smittad genom samlag och kan också sända ytterligare partner

Symtom

-. Tjocka, vita flytningar
-En stark, obehaglig lukt
-Klåda och irritation
-Brännande känsla när man kissar
-Smärta vid samlag

Det finns många möjliga symptom på Gardnerella vaginit, det finns en stor andel kvinnor (och män) som inte har några symtom. Om Gardnerella inte behandlas i tid, kan bakterien överföras till urinröret och orsaka en urinvägsinfektion. De bakterier kan också orsaka onormal Pap smear resultat, men att behandla infektionen bör resultera i ett negativt testresultat (i väntan på det finns inga andra frågor).

Detection

Om du tror att du kan ha Gardnerella vaginit, du bör omgående boka tid för att se din gynekolog. Han eller hon kommer att genomföra en bäcken examen och ta ett prov på dina vaginala vätska för att se i mikroskop eller skicka iväg till ett laboratorium för en kultur. Det är viktigt att du avstår från att använda douches eller vaginalkräm förväg för att testresultaten vara så noggranna som möjligt

Orsaker

Följande tros vara möjliga orsaker Gardnerella.
-Stress
-Dålig kost
-Brist på sömn /> -Sexuellt umgänge med en smittad person
-douching
-Toalett säten, kläder eller badvatten användas efter att en smittad person
-Infektion efter en hysterektomi och efter aborten inflammatoriska sjukdomar
-Förekomst av foster fibronektin hos gravida kvinnor

Behandlingar

När din kultur resultat returneras och annan infektion föreligger (urinvägarna, jäst eller Trichomonas), din vårdgivare kan ordinera medicin för att klara upp dem först, som kan klara upp Gardnerella infektion också. Behandlingar kan innehålla antibiotika, metronidazol eller klindamycin (oralt eller utvärtes).

Förebyggande

För att förhindra en Gardnerella infektion, avstå från att dela toaletter, tvättas kläder eller handdukar, eller kläder som kommer i kontakt med det smittade området . Det är mycket viktigt att du inte har direkt kontakt med det smittade området, som omfattar samlag utan lämpligt skydd (dvs. en kondom). För att förhindra din sexuella partner från upphandlande Gardnerella, bör du avstå från nära vaginal kontakt (i. e. samlag utan kondom) tills infektionen är helt borta. Också, inte dela handdukar, tvätta kläder eller bada med någon.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till mastalgia?

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort vaccinationer från kroppen
 • symtom på 24-timmars influensan
 • Hur mycket kostar pre-seed öka dina chanser att bli gravid?
 • hur man höjer serotoninnivåerna
 • hur du ändrar din kost för en kvinna över 50 år
 • Hur man själv ta hand om massörer
 • baby astmasymtom
 • ben i kroppen
 • Hur får man en plattare mage graviditet inlägget
 • hur att vara frisk under graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com