vad är orsakerna till gallring hud?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-30
Även om du är i god form-du tränar, lyfta vikter, äta rätt-det finns fortfarande en god chans att du kommer att märka några förändringar, och inte optimistiska, i huden så som du ålder. Hud tunn som vi blir äldre och det är på grund av många orsaker, av vilka vi kunde ha förhindrat när vi var yngre (t. ex. solexponering), andra som vi inte har en hel del kontroll över. Men det är aldrig för sent att börja skydda din hud och gör vad du kan göra för att förhindra ytterligare skador och gallring på huden.

Vad händer med Age

När vi blir äldre, den feta ämnen, samt lager av fett i vår hud, minskar. Kollagen och elastin, som stöder vår hud struktur, försvaga och vår hud blir tunn, crepey och hängiga, enligt Healthboards. com. Som det manliga hormonet testosteron minskar hos både män och kvinnor, börjar vår hud för tunn. Mayo Clinic rapporterar att när vi åldras som skyddande fettlagret, som vi hade när vi var yngre och som skyddade våra blodkärl mot skada, blir tunnare.

Solexponering

Kollagen förlust påskyndas av ultraviolett ljus från solen. Enligt Thedermblog. com sker tunn, pappersaktig hud allmänt på armar och händer eftersom dessa kroppsdelar har utsatts för extrem solexponering under åren. Intressant nog kommer de flesta människor har tunnare hud på vänster arm än rätt eftersom de har drivit under många år med sin högra arm utanför förarens sidoruta. Vissa hud är helt enkelt ömtåligare och mer mottagliga för skador från solen. Även om din hud är inte av den känsliga naturen, om du har tillbringat mycket tid i solen under åren, kommer den djupa lagret av huden, som kallas dermis, skadas för kollagen och elastin fibrer, som orsakar huden förlorar sin elasticitet och gör huden mer känslig.

Torr hud

Torr hud är mer mottagliga för gallring som väl hydrerad hud så kom ihåg att återfukta. Om du äter en kost som är rik på magert protein och dessutom du konsumerar tillräckliga mängder kalorier på en daglig basis, kommer det att stärka huden och hjälpa den att reparera sig själv om en spricka i skinn utvecklas.

Mediciner

Enligt Dr Lawrence E. Gibson från Mayo-kliniken, kan vissa läkemedel, inklusive lokala kortikosteroider, antingen används lokalt eller tas oralt, försvaga blodkärlen i huden och försvaga hud i allmänhet. Använd inte steroider om du kan undvika det. Steroider påskynda hud gallring.

Sjukdomstillstånd

Det finns vissa medicinska tillstånd som kan leda till att huden tunn, enligt Wrongdiagnosis. com, inklusive Ehler's-Danlos syndrom, Fröhlich syndrom, Cushings syndrom, Goltz syndrom, binjurecancer , Cockayne syndrom, Daentl-Townsend syndrom, Fontaine-Farriaux-Blanckaert syndrom, receptorn för tillväxthormon brist och Hutchinson Gilford syndrom, bara för att nämna några av de många, många syndrom som kan orsaka gallring huden.

genetik

Mayo Clinic konstaterar att genetiken kan spela en roll i tunna hud. Om dina föräldrar hade tunn hud du kan mycket väl också.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på celiaki hos barn

Relaterade artiklar


 • testning för toxiner i blodet
 • hur man ska fastställa privat kontra offentligt navelsträngsblod bank
 • Vad är sorg rådgivning?
 • vad är användningen av en injektionsflaska?
 • hur man kan hjälpa biverkningar av Lupron depå
 • vad som orsakar män att gå skallig?
 • om cellprov
 • vad sover hjälpmedel är säkra under graviditeten?
 • hur man ska behandla din svampinfektion
 • hur man håller från slouching
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com