vad är orsakerna till gula tånaglar?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-20
Gul, missfärgad, tjock, fjällig tånaglar är vanliga. Detta tillstånd är vanligtvis orsakas av en svampinfektion, men andra faktorer kan påverka hälsan spik

Fungus

Footphysicians. com. rapporter om att en svampinfektion är den vanligaste orsaken till gula tånaglar. När en svamp inträffar kommer den att göra tånagel lyfta, blir tjockare än normalt och spiken i allmänhet blir missfärgad.

Andra syndarna

Om du simma eller ta massor av duschar, kom ihåg att svampar trivs i fuktiga miljöer . De svampar kan komma in i din hud i det område som skiljer din tånagel från nagelbädden, och kan också gå in genom ett snitt på kroppen eller genom en splittring i huden. Ett tillstånd som kallas lymfödem (kronisk bensvullnad) kan förvandla dina naglar gula. Så kan diabetes.

Nagellack

Quickcare. org säger att med hjälp av nagellack kan orsaka en svampinfektion på grund av att naglarna inte kan andas när täckt med polish. Fukt tenderar att fastna under nageln. Detta gör svampen kan blomstra och kommer sannolikt att vända spiken gul. Om du ständigt bära nagellack, kan denna fläck nageln och få den att bli missfärgad.

Jäst och mögel

Enligt Mayoclinic. com, dermatofyter finns ett gäng svampar som kan orsaka spik infektion och den efterföljande gulnande av nageln. Dessutom kan jäst och mögel orsakar också infektion i tånaglar.

Skor

En anledning tånaglar är troligen att bli smittade och målet av svampinfektioner är att fötterna är instoppad i mörka, svettiga skor för det mesta. Denna miljö är perfekt för bildandet av svampen, enligt Mayoclinic. com. Om en person har dålig cirkulation, kan detta orsaka en svampinfektion i tånaglarna. Quickcare. org säger att illasittande skor, eller de som är för hårt, kan resultera i en svampinfektion. Om du klipper naglarna för kort och skära dig i processen kan en infektion in genom skadan webbplats.

Andra resultat

En svampinfektion i tånaglarna kan göra mer än missfärgas dem. Det kan också leda till att uppdelningen av spik, och skrovlig kan utvecklas. Om smuts och skräp samlas under naglarna kan detta förvärra problemet svamp och orsaka en foul lukt. Infekterade tånaglar kan bli flagnande och tjock, enligt Footsmart. com.

Previous:nothing Next:hälsa oljor för torr hud

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla hemorrojder under graviditeten
 • Benadryl biverkningar hos småbarn
 • farliga biverkningar av ibuprofen hos barn
 • hur man gör rätt pranayam anulom vilom
 • tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor
 • Vad är sadelväskor på kvinnor?
 • främsta orsakerna till stress hos barn
 • tecken på drogberoende
 • vad är orsakerna till hormonell obalans hos kvinnor?
 • Vad är normal blodtryck siffror?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com