Hur omega 3 lägre kolesterol?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-22

Ökar "goda" kolesterolet

Omega-3 fettsyror är viktiga för god hälsa. Men den mänskliga kroppen inte producerar omega 3 på egen hand, så det måste vara fått från mat källor. En fördel med omega 3 är att det sänker kolesterolet. Ett sätt att det sänker kolesterolet är att det ökar en persons "goda" kolesterolet. Den "goda" kolesterolet är hög density lipoprotein (eller HDL) kolesterolet. Kolesterol HDL tenderar att skydda mot hjärtsjukdomar. Människor som följer en medelhavskost, som är rik på omega-3 livsmedel har ökat HDL-kolesterol och minskade mängder av triglycerider (eller den feta material som flyter i blodet).

Minskar "onda" kolesterolet

Omega -3 fettsyror också lägre kolesterol genom att minska det "onda" kolesterolet. Den "onda" kolesterolet är low density lipoprotein (eller LDL) kolesterolet. När det är för mycket LDL-kolesterol i blodet, bygger upp det på väggarna i artärerna och kan leda till hjärtsjukdom eller stroke. Människor som konsumerar tillskott fiskolja, som är rika på omega 3, har minskat mängder av LDL-kolesterol och triglycerider (eller den feta material som flyter i blodet).

Sänker totalkolesterol och triglycerider

Den mänskliga kroppen blir sitt kolesterol genom mat och från vad kroppen producerar. Eftersom kroppen gör allt kolesterol den behöver, är det bra att vara vaksamma på hur mycket som konsumeras eftersom högt kolesterol i kroppen leder till hjärtsjukdomar. University of Maryland Medical Center rapporter om att vissa livsmedel rika på omega-3 fettsyror kan sänka totalkolesterol och triglycerider hos personer som har högt kolesterolvärde.

American Heart Association Rekommendationer

The American Heart Association rekommenderar att äta fisk minst två gånger i veckan. Fisk har inte de höga mättat fett som finns i feta kött. Fet fisk som makrill, insjööring, sill sardiner, långfenad tonfisk och lax är de bästa valen eftersom de är rik på omega-3 fettsyror. Förutom fisk är omega-3 som finns i andra livsmedel som tofu, sojabönor, raps, valnötter linfrö och. Dessa livsmedel blir omega-3 fettsyror i kroppen när de konsumeras.

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för sura uppstötningar hos barn?

Relaterade artiklar


 • Hur vet du är i arbete
 • hur man ansöker om bistånd sjukförsäkring program online
 • tidiga tecken på tidig pubertet hos flickor
 • biverkningar av ultraljud terapi
 • hur man ska behandla sura uppstötningar hos nyfödda
 • vad är en Reiki session?
 • rensar nästäppa hos spädbarn
 • vad är hoppning leg syndrome?
 • hur man kan slå premenstruella syndrom - serie av premenstruella syndrom (PMS) artiklar
 • blödande hemorrojder & graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com