är kranvatten säkert att dricka?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-21
Frågan om kranvattnet är drickbart är svår att besvara. I de flesta fall är svaret ja. Men dricksvatten kommer från flera olika källor, "är ditt kranvatten säkert att dricka?" Varför frågan om beror på var ditt vatten kommer ifrån

vattentäkter

Kranvattnet kommer från ett antal naturliga och konstgjorda källor. Den mest uppenbara av dessa skulle vara sjöar och vattendrag, men vatten kommer även från konstgjorda dammar, akviferer, naturliga källor och brunnar. Att veta var vattnet kommer ifrån, och städningen av den källan, gör den som dricker för att göra en utbildad bedömning av hur säker kranvatten verkligen är.

Vad finns i vattnet?

Även det renaste källor av vatten innehåller spår av upplösta salter och mineraler. I själva verket är salter och mineralämnen som tillsätts ofta tillbaka till vattnet efter att det har filtrerats eftersom dessa grundämnen är ansvariga för tilltalande smak av många märken av buteljerat vatten. Dock kan andra föroreningar hamnar i vattnet som inte tillför något till smak och kan vara skadligt för hälsan. Kolla med din lokala vattendistrikt att ta reda på den exakta sammansättningen av ditt vatten.

Att vatten säkrare

Vatten leverantörer gör sitt bästa för att göra kranvattnet säkert att dricka. Merparten av tiden, vatten distrikt filtrera vattnet ordentligt och tillsätt en liten mängd klor för att vattenförsörjningen för att döda någon otäck patogener som kan förekomma. Detta ger kranvatten det välbekanta "stad" smak som de flesta av oss försöker undvika. Även om vattnet inte skulle smaka som den naturliga våren kan det komma från säkerställer la klor att kranvattnet är säkert att dricka.

Att vatten tase bättre

Det finns några saker du kan göra hemma för att gör kranvatten smakar bättre. Vattenfilter kan köpas på de flesta livsmedelsbutiker och byggvaruhus, dessa filter är lätta att använda och bidra till att undanröja många av de kemikalier som ge kranvatten dess speciella smak. Vatten filter kan installeras direkt på kranen, på linjen som levererar vattnet till ditt kylskåp och ismaskin, eller ovanpå en återanvändbar vattenkanna.

Vad kan du göra?

Var och en av oss spelar en roll i att hålla vårt dricksvatten säker. Du kan göra din del genom att hålla lokala myndigheter i vattnet rent. Detta kan låta som sunt förnuft, men att hålla lokala dricksvattnet säkert börjar med att begränsa antalet föroreningar som kan finna sin väg ut i vattensystemet. Gemensamt hushåll föroreningar är bekämpningsmedel, konstgödsel, receptbelagda läkemedel och industriella oljor.

Previous:nothing Next:chockerande fakta om rökning

Relaterade artiklar


 • orsakerna till nattliga svettningar
 • vad som gör blod presure gå upp snabbt?
 • hur man kan slå endometrioisis 75 - förberedelse för endometriehyperplasi hysterektomi
 • Vilka vitaminer ta bort bristningar?
 • hur man startar en vandring klubb för boomers
 • tecken på oregelbundna menstruationer
 • symtom och biverkningar av STREP hals
 • plastbehållare fakta
 • vad är Botox & hur fungerar det?
 • hur man kan stoppa blödning under klimakteriet snabbt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com