Vad är funktionen av blodkärl?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-02-01
Blodkärl är en integrerad del av cirkulationssystemet. Dessa komponenter bistå vid transport av blod i kroppen, ofta i och ut ur hjärtat. Det finns tre grundläggande typer av blodkärl: kapillärerna, som utbyter vatten och kemikalier mellan blod och vävnader, artärerna, som transporterar blod från hjärta och blodkärl som transporterar blod från kapillärerna till hjärtat, så att hjärta att fortsätta slå

Funktioner

Även blodkärlen inte aktivt transportera blod, artärer och vener bidra till att reglera blod av upphandlande muskeln lagret av deras inre diameter. Denna åtgärd regleras av autonoma nervsystemet och resulterar i blodflödet till nedströms organ. Syre, som är knuten till hemoglobinet i röda blodkroppar, är den viktigaste näringsämne transporteras av blodkärlen. Generellt är hemoglobin i artärerna mycket mättade med syre-i regel 95 till 100 procent-även om det är bara 75 procent mättat i venerna. Vener och artärer är de största delarna av blodkärlen. Medan artärerna flytta syresatt och näringsrika blod till muskler och organ, vener bära blodet tillbaka till hjärtat

Funktioner

Det primära delarna av blodkärl -. Artärer, arterioler, kapillärer, venoler och vener- -har en mängd funktioner för att hålla kroppen vid liv och friska. Dessa funktioner inkluderar transporterar blod från hjärtat, transporterar syresatt blod i hela kroppen, transportera blod från artärerna till kapillärerna, dränering blod från kapillärerna i venerna och utbyta syre, koldioxid, vatten och salt mellan kroppen och omgivande vävnader . Arterioler är också den viktigaste tillsynsmyndigheter för blodtryck och flöde. Kapillärerna hjälper även till att förse kroppens vävnader med de nödvändiga komponenterna i blodet.

Roll blodkärl i Disease

Blodkärlen är ett väsentligt inslag i nästan alla medicinska tillstånd. Cancer är inte framsteg eller sprida såvida inte tumören stiftar angiogenes, eller bildandet av fartyg behöver blod. Dessa fartyg är nödvändiga för att ge den maligna celler "metabola behov. Åderförkalkning, eller skapandet av klumpar av fett i blodkärlen, är också den främsta orsaken till hjärt-kärlsjukdom. Blodkärl är också sårbara vid inflammation. Om kroppen är skadad på grund av trauma, till exempel, kan kroppen börjar blödningar som en följd av blodkärlsskador.

Senaste resultaten

En studie som nyligen genomförts av universitetet i Maryland School of Medicine i Baltimore föreslår att skratt bidrar till att hålla blodkärlen friska och stabila. Använda skratt, provocerande metoder-inklusive TV-shower och filmer-att provocera deras deltagare upptäckte forskare att skratt direkt verkar kopplade till sunda och normala blodkärl funktion. Genom att skratta, patienter orsaka den lilla vävnader på den inre beklädnaden av blodkärl (som kallas endotel) att vidga och expandera, entreprenad med en ökning av blodflödet. Denna åtgärd visar sig ha en kraftfull effekt på blodkärlen tonen, och det hjälper att anpassa koagulation och förtjockning av blodet, som reglerar blodflödet, och utsöndrar de nödvändiga kemikalier och näringsämnen för att bekämpa en infektion eller irritation i kroppen.

Expert Insight

kapillärerna, väsentliga delar av blodkärl, är extremt små och smala strukturer. Forskarna beräknar att dessa komponenter är ca 5 till 20 um i diameter, eller 0,000001 meter. Dessutom forskare rapporterar att om alla blodceller i genomsnitt människas kropp lades början till slut, skulle längden omger jorden två gånger --- en sträcka på nästan 100. 000 mil.

Previous:nothing Next:hur man ska behandla bronkit hos spädbarn





Relaterade artiklar


 • hur man kan få gratis läkemedel med fri frakt
 • hem rättsmedel för illamående under graviditeten
 • gallsten rättsmedel
 • hur man rengör luftfuktare filter
 • hur man kan bota svamp på tånaglar
 • Graviditet och högt blodsocker
 • hur man besluta om att ge ditt barn för adoption
 • över disk behandling för bältros
 • typer av inälvsmask hos människor
 • hur man fyller ett recept från Walgreens på telefonen




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com