Vilka är de typer av hjärta söker?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-02-17
När det gäller en patients hjärta skick, det finns flera diagnosverktyg att en läkare kan använda för att hjälpa till att avgöra vad som händer med patienten. Olika skannar visar olika aspekter av hjärtats struktur och hur det fungerar eller om patienten behöver ingripande

Du behöver:. .
Måste leva i Florida
Dator.
Internet.

Electron Beam datortomografi

Det testet kan avgöra tidigt om en patient har hjärtsjukdom eller är i riskzonen för en hjärtattack, även innan patienten kan känna några symtom. Detta test görs oftast i radiologi, där de använder en elektron ray för att visa bilder av själva kranskärlen. Genom detta förfarande kan de se om det finns faktiska plack härdning i artärerna, och det ger också en mycket tydlig bild. Testet är oftast upprepas för patienten efter ett år eller mer.

Nuclear Heart Scans

Kärnenergi hjärta söker visa sig särskilt användbart för diagnostiska ändamål. Till exempel kan läkaren använda en särskild scan kallas myokardisk perfusion att titta på hjärtats muskler och se om det fungerar eller får rätt mängd blod. Om det inte är, kan detta vara tecken på ocklusion någonstans i artären.
En annan typ av kärntekniska scan som kan göras är gjort med hjälp av ett löpband, det kallas en nukleär stresstest. Ett ämne som kallas en radionuklid sprutas in i blodomloppet, där den färdas till hjärtat, och läkaren kan se hur hjärtat arbetar under påfrestande förhållanden av motion och om den har haft tidigare skada. Den andra delen av testet sker när patienten vilar. Ett EKG är ansluten till patienten hela tiden, eftersom detta kan också ge viktig information.

Ekokardiogram

En ekokardiogram är i huvudsak en ultraljudsundersökning av hjärtat. Man undersöker särskilt vänster kammare i hjärtat och kontrollerar också för vissa avvikelser i hjärtats struktur och även ventiler. En del av ett ekokardiogram kan göras bara genom att använda ultraljud sond på patientens bröstkorg, den är icke-invasiv
Det finns en annan typ av eko dock att kallas transesophageal ECHO, där läkaren faktiskt. tar ultraljudsonden ner genom patientens mun i matstrupen. Här kan läkaren se baksidan av hjärtat och undersöka den ordentligt. Detta test är särskilt användbart för patienter som är överviktiga eller har mycket runt bröstet.

Hjärtkateterisering

Det här testet använder en kateter som läkaren normalt sätts in i ljumsken och sedan följer blodkärl upp i hjärtat. Detta test ger honom möjlighet att mäta vätsketryck i hjärtats kamrar och samla blodprover för att analysera syre och CO2-innehåll. "

Coronary Arteriography

En annan aspekt av hjärtkateterisering är att läkaren kan ingjuta ett färgämne i området, som tillåter honom att se några blockeringar som kan ha inträffat eller är på väg. Sedan beroende på vilken typ av ocklusion, läkaren kan placera en stent eller rekommendera patienten för bypass operation.

Angiocardiography

Det här testet använder också ett färgämne, och den kontrollerar främst för fosterskador. Det är ett test läkarna kan använda om alla andra tester har inte visat vad som händer med patienten. Färgen injiceras, och sedan flera bilder tas när färgämnet passerar specifika områden i hjärta och kärl. Det tillåter läkare för att se hur snabbt färg passerar och också de strukturella detaljer i hjärtat.

Previous:nothing Next:tecken på halsbränna hos kvinnor





Relaterade artiklar


 • Hur länge klimakteriebesvär sista?
 • naturligt sätt att lindra menstruationskramper
 • hur många artärer ansluter en baby till sin mor?
 • Hur man använder en Vicks hastigheten läsa termometer
 • fördelar och nackdelar med online-apotek
 • tidiga symtom på drogmissbruk bland tonåringar
 • om saliv provstickan drogtester
 • autism hjärnan symtom
 • hur man kan slå endometrioisis 82 - förstå graviditetsdiabetes lufttrafikföretag efter endometrisl hysterektomi
 • olika former av preventivmedel




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com