hur man bli gravid efter en D & C

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-02-11
Att bli gravid för en del människor verkar så lätt, för andra verkar det nästan omöjligt. När du har en D C Du kanske har frågor om hur lätt det är att bli gravid igen, eller hur länge du ska vänta tills du ett nytt försök. En D C eller dilatation och skrapning är ett förfarande som används oftast efter ett missfall eller abort, i vilken läkare först vidgar livmoderhalsen och använder antingen ett vasst instrument för att skrapa eller en suganordning att ta bort livmoderslemhinnan och ta prover. Detta lämnar livmodern mycket tunn.

Du behöver:
Ägglossningstest
. Basala temperatur diagram.
Termometer.
Filofax.

Hur får gravid efter en D C


1.
Tala med din läkare. Om din läkare inte ger dig riktlinjer, be om dem. Ta reda på när det är okej för dig att försöka bli gravid igen. De flesta läkare säga åt dig att vänta i tre menstruationscykler efter din D C för att försöka bli gravida igen. Detta är typiskt inte bara för din livmoder för att bygga själv, utan för dig att känslomässigt återhämta sig från din förlust från din missfall.
2.
Spåra din cykel och uppmärksam på din kropp. Detta kan göras med din filofax. Spåra din när du startar din tid och när din mens slutar. Detta kan hjälpa dig avgöra längden på din cykel och när du kan vara ägglossning. På en typisk riktlinje bör paret börja försöka igen på den åttonde dagen i din cykel, räknat från den första dagen av din mens, och fortsätter varannan dag fram till omkring den 15: e dag. Också vara uppmärksamma på ditt livmoderhalssekret som kommer att vara rikligare och tunnare när du är nära ägglossningen.
3.
Diagram din basala kroppstemperatur. Ta din kroppstemperatur första när du vaknar börjar den dag du börjar din tid. Det finns speciella termometrar som är känsliga men en vanlig termometer fungerar också. När du startar ägglossning, tenderar din kroppstemperatur att släppa ett par dagar innan och sedan plötsligt spike upp. Den dag som din temperatur spikar uppåt är den dag då du normalt ägglossning. Detta kan vara en bra indikator på när man ska försöka. Detta är viktigt efter en D C eftersom dina perioder och tider ägglossning kommer att ha förändrats.
4.
Använd en ägglossningstest. Om du fortfarande har problem att bli gravid med hjälp av ägglossningen testare kan vara ett bra sätt att avgöra när du har ägglossning. Du bör köpa 10 kit ägglossning prediktor för en månad, börja testa den 10: e dagen i din cykel, om man räknar från den dag du startar din period.
Undvik att ta Ägglossningstest på morgonen, eftersom din Lh nivå (vad proven läsningar) tenderar att kraftigt på morgonen. Den bästa tiden att ta provet är på eftermiddagen eller efter jobbet. Kom ihåg att inte dricka någon vätska eller gå på toaletten under fyra timmar innan du tar provet. När du har ägglossning du har 12 24 timmar att bli gravid. När du får ett positivt ägglossningen bör du ha samlag så snart som möjligt. Detta är viktigt för kvinnor som hade en D C eftersom ägglossningen kan vara annorlunda än innan D C.

tips och varningar


 • vara nära din ideala vikt som möjligt kan öka dina chanser på att bli gravid. Tappa Koffein till ett minimum kommer att öka fertiliteten. Det är lättare att bli gravid om båda partner är icke-rökare. När du blir gravid igen vila så mycket som möjligt för de första veckorna. Ge inte upp.
 • Om lågt spermieantal är en fråga, försöker bli gravid varannan dag med start den åttonde dagen i din cykel. Använd inte ägglossningstest, basala kroppstemperaturen eller spåra dina period för att undvika att bli gravid. Börja inte försöker bli gravida om båda parter inte är redo att försöka igen. Att ha en bebis innebär båda parter. Undvik att försöka bli gravid innan du har haft minst en cykel efter din D C, de flesta kvinnor första tiden efter ett missfall sent och ett hem graviditetstest kommer vanligtvis fortfarande testar positivt. När börjar många kvinnor tror de har en annan missfall, när det i själva verket bara är ett första missfall ett efterlängtat slut.


 • Previous:nothing Next:om dödfödda barn

  Relaterade artiklar


 • vad är hår löss?
 • hur man kan hjälpa till att förebygga plötslig spädbarnsdöd (SIDS)
 • hudproblem efter 40
 • Vilka är orsakerna till en erektion?
 • hur man fixar en Medela pumpen
 • Vilka är de behandlingar för STREP b?
 • tecken på en hälsosam graviditet
 • Vilka är de stadier av demens?
 • baby hosta rättsmedel
 • Anledningen till missade menstruationscykeln
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com