hur man undviker illamående

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-02-26
Alla som ibland lider av en obehaglig mage kan intyga att det obehag sådant villkor orsaker. Illamående är ett vanligt symptom på sjukdom, och det kan orsakas av andra faktorer, såsom rörelse. Magbesvär kan behandlas med medicinering och huskurer, men att lära sig att undvika illamående när det är möjligt är ett bättre alternativ

Du behöver:. .
Over-the-counter vismut lösning
Pepparkakor eller pepparkakor.
Peppermint godis.
Pepparmynta, ingefära, eller kamomillte.
Ris, kyckling soppa, eller bananer.
Unbuttered rostat bröd eller kex.


1.
Ta en over-the-counter medicin för att lindra åksjuka innan en lång drive, båttur eller flyg om dessa aktiviteter leda till att du att vara illamående. Genom att ta det i förväg, kan du undvika ofta illamående helt och hållet. Om du väntar tills du faktiskt får symtom, kan det vara svårare att få den under kontroll.
2.
Snack om pepparkakor, pepparkakor och pepparmynta godis. Ingefära och pepparmynta är bra naturläkemedel och förebyggande behandling för illamående. Du kan också smutta på pepparmynta och ingefära te, och vissa tycker kamomill te är också effektiva för att förhindra magbesvär.
3.
Ät lättsmält mat såsom ris, kyckling soppa och bananer för att undvika illamående. Unbuttered toast och kex är också utmärkt val för att absorbera magsyra som kan orsaka illamående. Saker du kanske vill undvika är tjocka såser, gravies och rätter kryddig.
4.
Kolla listan över biverkningar av mediciner du ordinerats. Om du upplever illamående på en frekvent basis, kan din medicin vara den skyldige. När detta har skett, kan din läkare förmodligen föreskriva ett alternativ som inte kommer att störa din mage.
5.
Sänk din stressnivå med meditation, yoga eller tekniker för visuell bildspråk. Personer som upplever mycket stress har ofta täta anfall av illamående, så minskar den totala stress kan bidra till att undvika denna obehagliga effekt. Förenkla ditt liv så mycket som möjligt för att minska stress och dess tillhörande magbesvär.
6.
Läs vad som utlöser illamående för dig. Vissa folk känner sig illamående efter att äta vissa livsmedel, t. ex. ägg eller charkuteriprodukter, lukta vissa luktar färg eller lim, eller sitter står upp alltför snabbt. Även en del sevärdheter som bevittnar en blodig olycka eller tittar på en berg-och dalbana göra loopar och ned branta backar, kan vända magen.

Tips och varningar


 • Coat magen med en over-the-counter vismut lösning om du ska vara i en situation som kan utlösa illamående. Om du hittar ditt illamående ofta sker efter att äta, prova konsumerar sex små måltider per dag istället för tre stora måltider.
 • Don't ignorera eller mask kvarstående symtom av illamående. Se en läkare att avgöra om illamående har en bakomliggande orsak som behöver läkarvård.


 • Previous:nothing Next:Vad är funktionen i blodkärlen som löper över ytan på hjärtat?

  Relaterade artiklar


 • hur man förebygger flyktiga beteende
 • pediatriska URINVÄGSPROBLEM
 • i vilket skede av graviditeten inte fostret börjar sparka & flytta?
 • springmask symtom
 • problem med vårdhemmet
 • spädbarn ryggmuskelns problem
 • hur man kan slå endometrioisis 74 - förstå Anestesiologi samråd
 • hur man kan förbättra din hälsa med människans bästa vän
 • Anledningen till missade menstruationscykeln
 • hur man ska leva en hälsosam livsstil: 6 hälsotips för äldre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com