hur man utöva på ett löpband

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-02-12
Löpband är ett bra alternativ för dig som tycker om promenader, jogging eller löpning. De är perfekta för dem som vill utöva i avskildhet i sitt eget hem, och för dem som tycker utövar även under dåligt väder. Precis som det finns en mängd löpband att välja på, finns det en mängd övningar som kan utföras på löpbandet för att förbättra din träning

Du behöver:. .
Hantlar


1.
ta en promenad. Gå på ett löpband ger dig en låg effekt träning som är lätt på dina leder och samtidigt minska din chans att skada. Det kan visa sig vara mycket framgångsrik om du går i ca 45 minuter, 5 eller 6 dagar i veckan.
2.
Gå bakåt. Samtidigt går är mycket fördelaktigt, baklängesgång ger en ny twist till din träning. Walking fungerar bakåt olika muskler i benen och ger en bra träning för dina glutes (eller skinkan). Det är en bra idé att börja långsamt och inte hålla barerna när du går. Som din balans förbättras, kan du öka din hastighet
3
Använd 5 -. . Att 10-lb. hantlar när du går. Detta kommer att ge en träning av överkroppen tillsammans med din underkroppen träning. Om du är van att hålla baren på löpbandet, är det en god idé att börja långsamt, som du höja och sänka vikten med varje steg.
4.
Ändra hastighet. För att öka intensiteten i träningen kan du använda hastigheten mellanrum. Detta görs genom att gå eller springa så snabbt du kan i 1 minut, sedan saktar ner till en normal takt i 2 minuter. Du kan upprepa denna cykel så många gånger du vill, men med hjälp av hastighetsintervall cykeln fem till åtta gånger kommer att ge en bättre aerob träning på löpband.
5.
Höj lutningen. Ändra lönegrad som man går inte bara ökar intensiteten i träningen, men kommer att orsaka din puls att öka i en snabbare takt. Det bästa sättet att uppnå denna typ av träning är att gå på din normal takt under en period av 5 minuter, och sedan höja lutning fyra eller fem grader i ytterligare 5 minuter. När du har använt lutning för denna tid, sänka lutning tillbaka till utgångsläget. För största möjliga nytta, gör detta två gånger under träningen.
6.
Bo på tårna. Börja med att gå normalt i 5 minuter, och sedan sakta ner och gå bara på tårna i 30 sekunder. Återuppta en vanlig promenad i ytterligare 5 minuter, och sedan sakta ner ännu en gång att gå enbart på hälarna. Upprepa denna cykel två eller tre gånger gör att du kan utöva olika muskler i benen.
7.
Kör. När du känner dig bekväm i din löpband, kan du börja jogga eller köra för en ökad nivå av intensitet. Anpassa hastigheten sakta, arbetar upp till en takt som du tycker är rimligt.

tips och varningar


 • Kontrollera med din läkare innan du börjar din träningsprogram, speciellt om du inte har tränat på ett tag. Utför alltid en bra sträcka före och efter träningen för att undvika att dra eller går sönder musklerna. Även om vissa smärta är att vänta efter ett träningspass, något som är försvagande bör kontrolleras av läkare eller sjuksköterska.


 • Previous:nothing Next:Hur du tar ut kontakter

  Relaterade artiklar


 • Så här åtgärdar erektil disfunction
 • hur man kan undvika att betala för mycket för progesteron skott för prenatala gravida kvinnor
 • hur man upptäcker mögel i en lägenhet
 • symtom på övre kolon problem
 • Hur man känner igen löss och bli av med det
 • hur man äter en kost klimakteriet
 • hur du tar bort vaccinationer från kroppen
 • vad som orsakar en ökning i bröst?
 • skäl för en missad menstruationscykel
 • historia kakaosmör
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com