menstruationscykeln problem

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-13
Det finns ett antal gemensamma problem som kan uppstå under en kvinnas menstruationscykel. De flesta av dessa frågor kan behandlas utan en läkare besök och med enkla over-the-counter medicinering. Andra kan vara mer allvarligt som kan signalen reproduktiva problem eller en infektion. Nedan listas några av de vanligaste menstruationscykeln problem hos kvinnor samt sätt att lösa dessa frågor

Cramps

Ibland kan en kvinna upplevelser måttlig till svår buk eller bäcken kramp under hennes menstruationscykel. Produceras naturligt kemikalie som kallas leukotriener frigörs, vilket kan orsaka inflammation och kramper. Mild kramper kan behandlas med ibuprofen eller någon annan över disk smärtstillande. Kan dock svårare kramper som stör vardagen och orsaka invalidiserande smärta behöver ett recept.

Sent Perioder

En av de vanligaste orsakerna till sena perioder är en oregelbunden menstruationscykel, dvs från månad till månad ett kvinnans cykel kan variera. Detta kan ändras med hjälp av p-piller, som hjälper till att reglera menstruationscykeln. En annan vanlig orsak till sena perioder är känslomässiga trauman eller stress. Tillskottet av nya läkemedel kan också motverka med preventivmedel och ge oregelbundna perioder också. Sen perioder kan också orsakas vara extrem träning (som också kan leda perioder för att försvinna i månader åt gången), inte tillräckligt med näring i en kvinnas diet, och om kroppen har en infektion eller en skada.

Premenstruella

PMS, oftast kallad PMS, är ett antal fysiska och emotionella symtom som vanligen förekommer före menstruation. Dessa symtom kan variera från nästan obefintlig till mycket svår. Symtomen omfattar kramper i buken och väderspänning, oro, bröst ömhet, migrän, trötthet och humörsvängningar. Dålig kost och motion kan tillskriva PMS, men det kan också vara ärftlig. En hälsosam kost med regelbunden motion kan hjälpa striden PMS-symptom, samt läkemedel som kallas selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI), som fluoxetin, för svåra fall.

Cystor på äggstockarna

Ovariecystor är små "bubblor" fyllda med vätska som visas på kvinnans äggstockar. Ofta är dessa cystor är ofarliga. Men ibland kan de orsaka svår smärta i buken på grund sprängas sönder av cysta. Cystor på äggstockarna kan tas bort, men kommer ofta växa tillbaka, om så är fallet, kan en del läkare inte rekommendera operation. Cystor på äggstockarna är inte tumörer, och vanligtvis inte förknippas med äggstockscancer, men om cystor finns i äggstockarna, regelbundna läkarbesök rekommenderas för checkups

Onormala blödningar

Onormala blödningar (aub) kan. orsakas av hormonell obalans eller ett avvikande livmoder. När en kvinna har alltför stora blödningar som kan störa den dagliga verksamheten, anses det onormalt. Under en normal tid, förlorar en kvinna cirka fem matskedar blod, om en kvinna har aub kan hon blöda upp till 25 gånger den normala mängden. En läkare besök rekommenderas om överdriven menstruationer är närvarande, eftersom det kan vara ett tecken på mer allvarliga problem som ett missfall (om du är i riskzonen för att bli gravid), muskelknutor eller förstadium till cancer villkor.

Previous:nothing Next:hypertoni botemedel för barn

Relaterade artiklar


 • Vilka är orsakerna till de höga diastoliskt blodtryck?
 • Hur vet man att kylda livsmedel är förbi sin prime
 • vad är orsakerna till fosterdöd?
 • funktioner av progesteron under graviditeten
 • biverkningar av Premarin hormonersättning
 • hur du ska justera glasögon för att passa bekvämt på öronen
 • Vilka är symptomen på låg kaliumhalt i barn?
 • skillnaden mellan DNA-test & blodprov för faderskap
 • hur man kan bota svamp på tånaglar
 • barn migränbehandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com