om fostrets hjärtslag

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-02-08
En normal fostrets hjärtslag är en av de mest lugnande ljud nyblivna föräldrar någonsin kommer att höra eftersom det normalt indikerar att allt är bra med att utveckla graviditet. Under olika stadier av en graviditet kan fostrets hjärtslag ses på ett ultraljud, hörde med en Doppler eller hört hjälp av en vanlig stetoskop. Läkare använder ofta fostrets hjärtslag för att avgöra om det finns ett problem med det växande fostret som behöver ytterligare uppmärksamhet

Tid Ram

fostrets hjärtslag börjar slå under den embryonala skede av graviditeten, vid 22 dagar efter befruktningen, eller vilken anses vara den femte graviditetsveckan. Det är dock alldeles för liten för att höras med en Doppler i detta skede, så läkarna ofta använder ultraljud för att bekräfta en graviditet och mäta tidiga fostrets hjärtslag. Börjar vid 10 och 12 veckor av graviditeten, läkare kan använda foster Doppler instrument för att höra hjärtslag, och de fortsätter ofta att använda Doppler att kontrollera fostrets hjärtslag på alla efterföljande prenatala besök. Väntar föräldrar tar ofta tröst i "checkar in" med sina växande barn och hörsel foster med normal hjärtrytm vid varje möte. Ett stetoskop ut på mammans mage kan också användas för att höra fostrets hjärtslag början vid omkring 20 veckors graviditet.

Identifiering

Många nyblivna föräldrar har ofta svårt att skilja mellan mammans hjärtslag och fostrets hjärtslag, medan läkare och sjuksköterskor verkar ha några problem att tala om två. Skillnaden i två hjärtslag framgår eftersom fostrets hjärtslag är mycket snabbare än en normal vuxen hjärtslag. Medan mammas hjärtslag genomsnitt omkring 80 slag per minut (bpm), fostrets hjärtslag genomsnitt mellan 120 och 160 bpm.

Funktioner

Även om den genomsnittliga normala fostrets hjärtslag varierar mellan 120 och 160 BPM, kan detta antal varierar något i ett tidigt skede av graviditeten. Från dag 22 efter befruktning, är det normalt att fostrets hjärtslag vara något lägre än 120 bpm, vanligtvis mellan 80 och 100 bpm. Denna ränta fortsätter att öka varje vecka, toppning ut på 155 till 195 slag /minut i 9 veckor av graviditeten innan de flyttade ner till normala 120 till 160 BPM vid 12 veckor.

Potentiella

Vad gör ser en normal fosterutveckling hjärtslag på ett ultraljud eller höra den på en Doppler så trösterikt att föräldrar är att förekomsten av foster med normal hjärtrytm kraftigt reducerar risken för missfall. Missfall inträffar i endast 1 procent av graviditeter där foster med normal hjärtrytm har sett eller hört, medan det beräknas att missfall inträffar i 15 till 20 procent av alla graviditeter.
Även om inte alltid fallet, kan fostrets hjärtslag under allmänt accepterade gränser visar fostrets död och hotande missfall.

Missuppfattningar

Det finns en mycket bjudet gammalt skrock kring fostrets hjärtslag och kön identifiering som många människor tror att vara sant, men som bara är en vidskepelse jordats inga vetenskapliga bevis. Det gamla talesättet föreslår att en fostrets hjärtslag på 140 slag per minut indikerar att barnet är en flicka, medan fostrets hjärtljud under 140 slag per minut identifiera barnet som en pojke. Denna hypotes bygger på idén att kvinnor har högre ämnesomsättning än män, men det finns inga bevis som stöder detta.

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa en menstruationscykel

Relaterade artiklar


 • hur man ska bekämpa bli av influensan
 • hur man startar en vandring klubb för boomers
 • hur man får arbete gå
 • hur man kan förbättra din hälsa med människans bästa vän
 • Seasonal Affective Disorder ljusbehandlingar
 • hur du tar bort parasiter
 • riskfaktorer för missbruk
 • graviditet sammandragningar & motion
 • kraven för en hälsosam graviditet
 • vad är Botox & hur fungerar det?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com