skeden av ett barn i livmodern

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-02-23
Från den minut som ett ägg befruktas av en spermie, är livet växer i kvinnan. De olika skeden av utvecklingen är fantastisk som barnet växer snabbt från ingenting annat än en klump av celler i en persons

Conception

Befruktning sker när spermien möter ägget efter en kvinna har haft ägglossning. Ägget börjar dela snabbt i ett antal celler. I detta skede barnet kallas zygot. Gradvis zygot färdas genom äggledaren till livmodern där det kommer implantatet i livmoderväggen.

Zygot

zygoten börjar en förvandling period som är relativt kort. Cellerna delar och bli en blastocyst. Så småningom blastocysten avbrott i mitten, blir en del av moderkakan och den andra blir fostret. Innan det är ett foster är ett embryo.

Embryo

Vid utgången av fyra veckor, är embryot fortfarande liten, inte större än en myra. Embryot liknar ett grodyngel eftersom den fortfarande har en svans i stället för ben. De viktigaste organ har börjat utveckla. Under de närmaste veckorna embryot utvecklas snabbt. Lemmar börjar bildas, ögonlocken och tungan utvecklas och embryot har ett snabbt tempo hjärtslag.

Fetus

I slutet av den åttonde veckan embryot förskott för att bli ett foster. Det har nu ett huvud, armar och ben som bara behöver växa. Nu tillväxten av barnet är uppdelad i trimestern. Genom fullbordandet av den första trimestern ett hjärtslag kan upptäckas på ett Doppler, en enhet som läkarna kan använda för att upptäcka svaga hjärtslag.

andra trimestern

Under början av andra trimestern fostret kan höra utanför röster. Fostret utvecklar muskler och kan svälja och suga. Alla viktiga organ har utvecklats och storleken på fostret är cirka 7 inches lång, enligt MSN Health Fitness. Under den femte månaden fostrets utveckling mamman börjar vanligtvis att känna barnet röra inuti henne. Håret börjar utveckla den här u00A3 1 fostret. I slutet av denna trimestern ansiktet på fostret är igenkännliga och kan väga ungefär 2 pounds.

tredje trimestern

I början av tredje och sista trimestern markerar fostret har full hörsel och förmåga att smaka. Mitten av denna trimestern fostret är inte riktigt lika aktiv eftersom utrymmet inne hos modern är inte lika gott. Den senaste månaden är när fostret bara växer och utvecklar några lager av fett så att den kan hålla värmen. Den genomsnittliga fostret väger 7 eller 8 pounds av denna punkt och är vanligtvis ca 20 inches lång, enligt MSN Fitness Health.

Previous:nothing Next:vad är oraffinerat sheasmör?

Relaterade artiklar


 • vad som är i maxoderm?
 • symtom på sköldkörtelrubbningar problem under graviditeten
 • hur man ska behandla din svampinfektion
 • Vilka är effekterna av koffein på barn?
 • degenerativ höftbenet sjukdom
 • hur man kan slå endometrioisis 74 - förstå Anestesiologi samråd
 • hur man kan beräkna din menstruationscykel förfallodagen
 • biverkningar av Premarin hormonersättning
 • tecken på narkotikamissbruk förnekande
 • hur man hittar en primärvårdsläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com