tecken på narkotikamissbruk

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-24
Drogberoende är en svår sjukdom och kan vara svårt att erkänna både för missbrukaren och missbrukaren nära och kära. Att hålla utkik efter vissa symtom och ställa några grundläggande frågor kan vara skillnaden mellan liv och död för missbrukaren

ett nationellt problem

bruk och missbruk av beroendeframkallande droger påverkar varje område i vårt samhälle. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, 8,3 procent av personer i USA har använt en olaglig drog under den senaste månaden. Även om det är svårt att avgöra exakt hur många av dessa användare faktiskt är beroende uppskattar en studie utförd av Schneider Institutet för hälsopolitik på Brandeis University att mer än 16. 000 människor dör varje år på grund av olagliga droger och att dessa droger kostar ekonomin mer än 100 miljarder dollar årligen.
Narkotikamissbruk kan vara svåra att upptäcka, delvis på grund på grund av dess olagliga karaktär är mycket droger bedrivs i privat. Dessutom kan symtomen på en olaglig narkotikamissbruk inte så öppna som självklara som de till exempel alkoholmissbruk. Om en missbrukare nära och kära är omedvetna om symptomen kan det vara svårt för en för dem att identifiera potentiella missbruk tills ett allvarligt och kraftfull missbruk har satt i. Även förövaren kan vara omedveten om att han har ett problem, i tron att deras läkemedel använda är "under kontroll".

Är du beroende av?

Illegala droger varierar mycket i deras effekter och potential för missbruk. Alla beroenden dock att dela vissa egenskaper kan indikera för användaren att han eller hon har blivit beroende. Mayo Clinic har identifierat ett antal av dessa egenskaper:
1. Känsla ett behov av drogen regelbundet, även flera gånger om dagen.
2. Att bli berörd med att hålla ett utbud av läkemedlet.
3. Försöker och misslyckas att sluta använda drogen.
4. Att göra saker för att få drogen att användaren inte normalt skulle göra, inklusive att stjäla.
5. Använder drogen för att hantera problemen.
6. Körning eller annan verksamhet, men under påverkan av narkotika som sätter användaren eller andra personer i riskzonen för skada.
En person som uppvisar något av dessa symtom kan ha ett narkotikamissbruk. En person som uppvisar flera av dessa symptom är mycket sannolikt beroende av droger.

Är din älskade missbrukare?

En person oroade över narkotikamissbruket av en vän eller familjemedlem kommer förmodligen inte att kunna svara på dessa frågor och kommer att behöva förlita sig på att observera yttre symptom. Även om de specifika symtom en förövare kan uppvisa varierar från läkemedel till läkemedel, har partnerskapet för en drogfri Amerika fram en lista med allmänna symtom som kan tyda på droganvändning av en nära anhörig. Dessa symtom kan vara fysiska, känslomässiga eller beteendemässiga natur.

Fysiska symptom

Fysiska symtom kan vara den lättaste att identifiera. En missbrukare kan tyckas ovanligt klumpig eller okoordinerad. Hans tal mönster kan förändras, inkluderande sluddrigt tal eller "snabb-brand" prata. Förövaren kan visas att skratta utan anledning. Förövaren kan ofta nita hans eller hennes tänder eller har röd eller vidgade ögon.
Ibland kan dessa fysiska symptom kan yttra sig som allvarliga hälsoproblem. Förövaren kan ha frekvent rinnande näsor eller näsblod. Han eller hon upplever illamående eller kräkningar regelbundet. Plötsliga eller dramatiska viktminskning eller viktökning kan också vara ett tecken.

Känslomässiga symptom

En vanlig missbrukaren kan bli slö, tystlåten eller ens deprimerad. Han kan plötsligt sluta betala uppmärksamhet till personlig hygien. Användaren kan ha svårt att fokusera på aktiviteter eller på en annan person under samtalet. Narkotikamissbruk kan åtföljas av ett minskat intresse för aktiviteter personen tidigare haft och en allmän nedgång i motivation.

beteendemässiga symtom

Missbrukaren kan försöka maskera sitt drogmissbruk, inklusive den ökade användningen av doftljus eller bodyspray eller den ökade användningen av over-the-counter ögondroppar för att minska rodnad. Prestationer på arbetet eller i skolan kan bli lidande. Vårdslöst beteende kan öka. Missbrukaren kan ha långa perioder av sömnlöshet, följt av långa perioder av "catch-up" sova.

Söker hjälp

Detta är naturligtvis inte alla möjliga symptom på drogmissbruk eller beroende, men bör din älskade man börja plötsligt uppvisa ett antal av dessa symtom, att personen kan ha eller kan utveckla ett drogproblem.
Om du anser att du eller någon närstående kan bli beroende av droger, är det första steget att kontakta en läkare eller annan vårdpersonal, som bör i sin tur kunna hänvisa dig till organisationer i din kommun som specialiserat sig på behandling av narkotikamissbruk.

Previous:nothing Next:orsakerna till ansiktsrodnad

Relaterade artiklar


 • förståelse manliga klimakteriet
 • Hur identifiera jäst överväxt
 • vad som orsakar tendinit?
 • biverkningar av användning av ibuprofen
 • Hur man känner igen löss och bli av med det
 • graviditet huvudvärk
 • Hur mycket sköldkörtel nivåer varierar från dag till dag?
 • biverkningar av yerba mate
 • Vad är orsaken till förvirring & minnesförlust?
 • hur man bli gravid efter en D & C
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com