tecknen på perimenopause

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-02-21
Det amerikanska Department of Health and Human Services Nationella Women's Health Information Center definierar klimakteriet det tillstånd som leder upp till klimakteriet. När kvinnor är i klimakteriet, deras äggstockar inte längre fungerar effektivt, eftersom de producerar mindre östrogen och progesteron. De upplever också en nedgång i deras förmåga att bli gravida. Många kvinnor känner tecken på perimenopausen mellan 45-och 55-år gamla men vissa kvinnor erfarenheter förändringar i sina organ "i 30-årsåldern

menstruationscykeln

En av de första tecknen på klimakteriet är en förändring i en kvinnas menstruationscykel. Mönstret varierar från kvinna till kvinna. Vissa kvinnor har kortare perioder, andra har längre perioder. Många kvinnor har tyngre eller lättare blödning, och deras perioder kan komma oftare eller mer sällan.

Värmevallningar och nattliga svettningar

The National Women's Health Information Center anger att två av de tecken på perimenopausen är värmevallningar och natt svettningar. Värmevallningar förekommer när en kvinna känner en plötslig ström av kroppsvärmen, även när ett rum är kallt. Nattliga svettningar kan klassificeras som värmevallningar som händer på natten, följt av frossa. Nattliga svettningar leda till rastlösa nätter och utmattning.

Vaginal torrhet

Vaginal torrhet är ett tecken på klimakteriet som kan minska en kvinnas livskvalitet. Inte bara är vaginal torrhet obehagligt, det kan ha en skadlig inverkan på intima relationer. Vaginal torrhet leder till smärtsamma sexuella erfarenheter och även påverkar kvinnans förmåga att bli upphetsad. Känslomässigt, detta stammar hennes relation med sin partner.

Koncentration och Känslor

The National Women's Heath Information Center, säger att många av de tecken på klimakteriet påverkar kognition. Kvinnor kan ha svårt att koncentrera sig eller fokusera på uppgifter. Klimakteriet kan leda till känslor av förvirring eller glömska. Kvinnor blir också crankier och erfarenhet humörsvängningar. Dessa kognitiva och emotionella tecken ihop troligt att bristen på sömn på grund av klimakteriet.

Hair Growth

Ett tecken på att klimakteriet har en obalans i hårväxt. Medan håret tunnar eller faller ut ur huvudet, kan kvinnor upplever stora mängder hårväxt i ansiktet, på bröstet och hakan.

Rekommendationer

The National Women's Health Information Center sägs att kvinnor som tror att de kan ha drabbats tecknen på perimenopausen bör föra dagbok för att dokumentera eventuella förändringar i menstruationscykeln och andra symboler. Läkare kan förskriva p-piller eller andra hormonbehandlingar för att balansera kroppen. Kvinnor ska också upprätthålla en hälsosam kost och motion för att minska perimenopause tecken.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till svullnader?

Relaterade artiklar


 • Vilka är symtomen och behandling av huvudlöss?
 • hur man sätter kontakter i en hand
 • hur man sova i en siden mask
 • hur man handskas med halsfluss
 • skäl att förmå labor
 • Vilka är symptomen på låg kaliumhalt i barn?
 • effekterna av kolon rensningen
 • neti pot alternativ
 • hur man hittar sova
 • gastroenterit orsaker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com