vad gör syntest betyder siffrorna?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-27
De flesta av oss har varit tvungna att genomgå en synundersökning. Vi får veta att täcka ena ögat och upprepa vilka bokstäver vi ser framför oss. Medan vi har tanklöst läser alfabetet soppa framför oss, vi brukar göra tänker inte på betydelsen eller historien om dessa skrivelser

Vad exakt är kartan?

I diagrammet har utvecklats av en holländsk ögonläkare vid namn Herman Snellen år 1862 för att mäta minskningen av visionen hos patienter med diabetes. Nu är det används för att testa vad som kallas synskärpa, eller riktigheten av visionen.

Vad bokstäverna?

Bokstäverna används på en traditionell Snellen diagram är C, D, E, F, L, O, P, T och Z. Dessa plockades eftersom de var lättast att urskilja och patienter tycker ofta att de blir lättare att skilja från varandra. Den översta brevet, vanligtvis ett E, ligger på 88mm med varje bokstav gradvis minskar i storlek och ökar i antal under dem.

Hur dess Bilar

I USA står en patient 20 meter bort från sjökortet och oftast täcker ena ögat. Om du bär glasögon, kommer du förmodligen bli ombedd att läsa Snellen diagrammet med och utan korrigerande linser. Den översta raden, utgör cirka vision på 20/200, vilket innebär att de flesta människor med 20/20 vision kan se toppen brev (vanligen ett E) på 200 ft Visionen fältet halvor och det går ner först, och sedan börjar sjunka med ökningar på 30, sedan 10. Diagrammet har vanligtvis en bokstav på 20/200, två på 20/100, tre på 20/70 och så vidare.

Bättre än 20/20?

"Perfect 20/20 vision" är, i Faktum är inte perfekt. 20/20 vision var en idé om perfektion som fastställts av Dr Snellen. Sjökortet har två rader under 20/20, den 20/15 och 20/10. Någon som inte fyllt 60 år med perfekt syn ska kunna läsa dessa rader utan stora svårigheter. Det är bara när människor åldras att den perfekta målet vision blir 20/20. Även om de flesta människor bara kan se om 20/10, kan vissa djur (såsom hökar) ser på en 20 /2 nivå.

Kritik

med teknik, är vi medvetna om nu när Snellen diagrammet är inte sista ord för att mäta människors ögon. Det har kommit under attack flera gånger så många människor har kommit att memorera diagrammet om de går till ögonläkare ofta. Dessutom har det märkts förvirrande för barn och äldre personer som får blandas ihop som bokstäverna minskar i storlek men öka i antal. Nu har vi flera sätt att inte bara mäta öga funktion, men att slumpmässigt Snellen diagrammet om det behövs. En ny logMAR diagram är framtagna för att breven kan visas på olika avstånd. Är dock Snellen diagrammet fortfarande en favorit och standard bland många läkare och yrkesverksamma idag.

Previous:nothing Next:hur man kan minska alkoholkonsumtionen

Relaterade artiklar


 • panikattack symptom hos ett barn
 • biverkningar av ultraljud terapi
 • hur man kan göra själv sjuk från alkohol
 • hur är en Tubal återföring ligering gjort?
 • kosmetisk kirurgi behandlingar för hudbristningar
 • hur man ökar ditt barns hjärnkapacitet det gamla fashoined sätt
 • ångestattacker under klimakteriet symtom
 • orsakerna till dålig kroppslukt
 • hur man får fertilitetspreparat
 • vad gör syntest betyder siffrorna?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com