Staph infektioner orsakar i spädbarn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-30
Det finns många arter av stafylokocker bakterier och varje typ orsakar en rad olika Staph infektioner hos spädbarn. Staphylococcus bakterier finns överallt, oftast på en frisk person huden och orsaka en infektion när bakterierna kommer in i kroppen eller huden. Spädbarn med Staph infektioner kan drabbas av en rad sjukdomar, från måttliga hudinfektioner till livshotande toxisk chock syndrom. De vanligaste formerna av Staph infektioner hos spädbarn är bullös och nonbullous impetigo, bakteriell konjunktivit och Staph matförgiftning.

Orsaker

Hud Staph infektioner hos spädbarn, såsom impetigo, är en följd av Staphylococcus bakterier kommer in i huden genom ett sår som en klippa eller skrapa, ett insektsbett eller ett utslag som eksem eller den gemensamma blöjeksem. Bakteriell konjunktivit, även känd som "röda ögon", orsakas ofta av en stafylokocker bakterieinfektion i ett barns ögon som en följd av att röra eller beröring av en smittad person eller ett föremål och gnuggar ögonen. Staph mat infektioner hos spädbarn är orsakade av Staphylococcus bakterier som har ätit eller förtäring.

Symtom /tecken

De symptom och tecken på en Staph infektion i en baby beror på typ, placering och svårighetsgraden av infektionen . Spädbarn med en bullös impetigo hud Staph infektion tenderar att ha vätskefyllda blåsor på mage, blöja region, ansikte, armar och ben. Bullösa impetigo Staph infektion blåsor sprack och skapa runda, öppna sår som tränger med pus och är omgivna av död hud. Nonbullous impetigo infektioner är oftast ligger runt mun, öron eller näsa och har en röd finne eller springa som förvandlas till en knaprig, gul, fläckvisa öm. Bakteriell konjunktivit eller "rosa öga" leder till rodnad och /eller klåda i ena eller båda ögonen. En Staph bakteriell konjunktivit infektion kommer också vanligtvis producera dränering i den infekterade ögat. Tecken på en Staph mat infektion är dramatiska och svåra kräkningar, illamående, magkramper och diarré. Staph infektioner mat brukar inte resultera i feber, vilket är det som gör denna typ av infektion urskiljbara bland andra typer av matförgiftning som salmonella eller Clostridium.

Förebyggande /Lösning

Absolute förebygga all typ av Staph infektioner kan visa sig omöjligt eftersom stafylokock bakterier är bokstavligen överallt runt omkring dig och ditt barn. Livlig handtvätt är det bästa sättet att förhindra passningar och skaffa hud-och ögoninfektioner Staph. Håll alla sår, sår och öppningar i ditt barns hud täckt med sterilt bandage tills läkt. Undvik att dela ditt barns objekt med någon annan och inte dela dina personliga saker som handdukar, lakan, kläder och rakhyvlar med andra. Förhindra Staph matförgiftning genom att se till att alla förberedd och färdiglagad mat omedelbart kylskåp efter att ha ätit. Om du behöver lämna ut livsmedel, hålla en tid återhållsamhet på två till fyra timmar innan förvaring.

Överväganden

Barn som har eksem är mer benägna att utveckla svinkoppor Staph infektioner. Barn med svinkoppor är smittsamma förrän utslagen helt läkt. Spädbarn med bakteriell konjunktivit eller "rosa öga," är smittsamt, tills de har varit på medicin i minst 48 timmar.

Varning

Stafylokockbakterierna bakterier kan överleva på föremål som handdukar och örngott, vilket gör det enkelt att plocka upp smittan kommer i kontakt med en smittad yta. Staph infektioner orsakade av bakterier är också resistenta mot höga halter av salt, extrem torka och höga temperaturer.

Previous:nothing Next:vad är Plavix medicin?

Relaterade artiklar


 • Hur ser vi med våra ögon?
 • hur man hanterar ilska hos barn
 • hur man sova gott om natten
 • ljumskbråck symptom hos kvinnor
 • elektrisk muskelstimulering behandling av ärrvävnad på knäet
 • Hur du tar ut kontakter
 • rensar nästäppa hos spädbarn
 • hur man hittar information om hälsa från telefonen
 • om fostrets hjärtslag
 • hur man kan göra själv sjuk från alkohol
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com