förebygga kranskärlssjukdom

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-03-27
Hjärtsjukdom är något som körs frodas i människor idag. Nivåerna på förekomsten av denna sjukdom klättrar högre och högre, speciellt med de belopp för bearbetade livsmedel som konsumeras och den allmänna brist på motion. Det finns flera saker man kan göra för att bidra till att de inte kommer att ställas inför denna diagnos, men

Nutrition

Rätt kost är nödvändigt för att upprätthålla hjärthälsa. American Heart Association rekommenderar att äta olika hälsosam mat från de största grupperna av livsmedel, inklusive massor av grönsaker och frukt, fullkorn, fiberrika livsmedel och fisk för sitt höga innehåll av omega-3. Bearbetade livsmedel och livsmedel med hög fett, natrium och salt, transfetter och kolesterol bör undvikas. Alkohol bör även begränsas.

Motion

Motion är en annan stor oro till sjukvårdspersonal, eftersom så många patienter i dag leder icke-aktiv livsstil och fortsätta att gå upp i vikt. Minst 30 minuters konditionsträning, inklusive aerobics, simning, promenader, löpning och även dans är bra. Hjärtat behöver denna mängd kraftig motion för att hålla den i gott pumpning form. Inte bara kommer att utöva hålla hjärtat i form, men det kommer också bidra till att bibehålla en hälsosam vikt, vilket är viktigt, eftersom fetma är en viktig faktor för hjärtsjukdom idag.

Tobak

Rökning bör stoppas till varje pris . Rökning är ett stort hot mot total kardiovaskulär hälsa. Rökning hjälper blodkärlen att dras, vilket kan få hjärtat att arbeta ännu hårdare för att få blodet igenom, vilket i sin tur kan leda till högre resultat blodtryck. Med minskat artärer, om plack börjar bygga upp, då patienten är i ännu större risk att drabbas av en hjärtattack eller stroke.

blodtryck och kolesterol

Om patienten har högt kolesterol och blodtryck, är det viktigt att få dessa siffror ner och hålla ner dem. De flesta kardiologer vilja se att nivåerna av LDL, som är den "onda" kolesterolet, under 130. De gillar att se HDL, det "goda" kolesterolet, över 40. Triglycerider (kemisk form av fett) är också en faktor i kolesterol, och normala avläsningar under 150. När det gäller blodtryck, bör antalet håller sig under 120/80.

Kontrollera diabetes

Om en person har diabetes, är det särskilt viktigt för honom att behålla kontrollen över den genom att regelbundet kontrollera sitt blodsocker och att vidta nödvändiga mediciner att hans läkare ordinerar. Om patienten med typ 2-diabetes startar och håller en hälsosam livsstil, följer en noggrann diet och håller en bra övning rutin, är det möjligt för honom att vända den diagnosen runt och vara fria från sjukdomen. Alla dessa faktorer kan sänka sin vikt betydligt, och vända diabetes kan eliminera en hel del risk för hjärt-kärlsjukdom.

Hantera stress och oro

Stress kan vara en orsak till kranskärlssjukdom. Om någon har en mycket stress i sitt liv är det viktigt för henne att hitta metoder för att bekämpa denna stress. Även att göra enkla saker som att börja en favorit hobby eller gör något hon tycker om lite varje dag hjälper till att lugna en del av det stress. Vissa tekniker, till exempel visuella bildspråk kan också hjälpa, det är här du luta dig tillbaka för bara några minuter, andas djupt och blunda, visualisera en plats för vila. Yoga är också känd för att ha stora hälsofördelar, och hålla att motion rutin kommer att hjälpa till att undanröja mycket stress.

Läkarbesök

Slutligen bör folk hålla regelbundna läkarbesök och se till att ta blodprov för kolesterol kontroller och har sitt blodtryck kontrolleras regelbundet. Detta sätt, om siffrorna börjar att klättra, kan man göra något direkt för att förhindra framtida, allvarliga eller dödliga konsekvenser.

Previous:nothing Next:vad är skillnaden mellan destillerat vatten & rent vatten?

Relaterade artiklar


 • Vilka är farorna med mat som förvaras i plastbehållare?
 • symtom på brusten cystor under graviditeten
 • hur man bli gravid med hjälp av menstruationscykeln
 • om fri sjukförsäkring för barn
 • biverkningar av nicoderm patch
 • tecken och symtom på celiaki hos barn
 • vad som orsakar valkar
 • tecken på att du är gravid
 • behandlingar en inåtväxta tånagel infektion
 • Attention Deficit Hyperactivity Disorder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com