hur man kan kontrollera ett barns blodtryck

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-03-15
Ett barns blodtryck kan vara en korrekt barometer för att mäta barnets allmänna hälsa. Precis som vuxna kan barn uppleva ovanligt högt eller lågt blodtryck. Medan din barnläkare kommer att mäta ditt barns blodtryck under sin regelbundna kontroller besök, lära sig att kontrollera hennes blodtryck hemma kan hjälpa dig att övervaka den allmänna lämplighet ditt barn hela tiden

Du behöver:
blodtrycksmanschett ( manuell manschett eller automatisk).
Stetoskop.
Notebook.
Penna.


1.
förklara processen till barnet. En del barn kan vara rädda för medicinska instrument eller behöver vägledning. Berätta för barnet att du kommer att mäta hans blodtryck och att det kommer att hjälpa honom hålla sig friska. Instruera barnet att han måste stå stilla under mätningen.
2.
Sitt barnet i en stol. Hon ska vila armen på ett bord eller armstöd så att armen är på samma nivå som hennes hjärta. Hennes arm ska placeras så att hennes hand handflata är vänd uppåt. Håll henne i ett vilande tillstånd i fem minuter. Du kanske vill läsa barnet en bok eller sjunga henne en sång.
3.
Tryck ner manschetten för att pressa ut all luft som för närvarande är i den. Linda manschetten runt barnets arm så att botten på manschetten är cirka en centimeter ovanför där hans arm kurvor. Se till att artären linjen på framsidan av blodtrycksmanschett är på insidan av armbågen.
4.
Skjut två fingrar under manschetten för att kontrollera att det inte är för hårt. Om två fingrar inte får plats mellan manschetten och barnets arm, lossa manschetten.
5.
Sätt på blodtrycksmanschett om du använder en automatisk maskin. Om manuellt markera ett barns blodtryck, gå direkt till steg 6. Enheten kommer snabbt blåsa upp manschetten och ger dig en automatisk fjärravläsning av barnets blodtryck. Den översta numret kommer att bli hennes systoliska trycket, och botten läsning kommer att bli hennes diastoliskt tryck. Skriv ner hennes blodtryck på din bärbara dator.
6.
Sätt dina stetoskopet på barnets armbåge om manuellt mäta ett barns blodtryck. Kläm spillrorna bollen att pumpa in luft i blodtrycksmanschett tills manschetten blåses ordentligt.
7.
Lyssna genom stetoskopet och titta på mätstickan på framsidan av manschetten. När du hör knacka, skriv ner numret på mätaren. Detta är barnets systoliskt blodtryck. När knacka stannar, skriv ner numret på mätaren. Detta är barnets diastoliskt tryck.

Tips och varningar


 • Lämna aldrig barn ensamma och ansluten till blodtrycksmanschett.


 • Previous:nothing Next:effekterna av xylitoltuggummi

  Relaterade artiklar


 • hyperbar syrgasbehandling biverkningar
 • hur man ansöker om ahcccs i delstaten Arizona
 • biverkningar av Botox typ en
 • effekten av högt blodsocker
 • symtom på förstoppning hos barn
 • hur man gör hemmagjord hostmedicin till ett spädbarn
 • Hur man sover rätt
 • hur man kan sluta röka med Chantix
 • baby meningit symtom
 • hur de ska hålla sval och fräsch på sommaren värme
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com