influensa skott nackdelar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-15
Det verkar som med varje år, de influensastam bli värre. Det rekommenderas att personer över 50 år, barn mellan sex månader och 19, gravida kvinnor, personer med kroniska sjukdomar och försvagat immunförsvar får influensa skott. Folk vallfärdar till vaccination kliniker för att få sina årliga influensa skott, hoppas de fördelar det kommer att åsidosätta de nackdelar

Du behöver:. .
Trädgårdshandskar
Knästående pad.
Weed twister.
Weed Eater.

Vaccinne Typer

Det finns två typer av influensa (influensa) vacciner. Den första är den verkliga "influensa skott", som innehåller ett inaktiverat vaccin. Ett inaktiverat vaccin betyder att viruset dödas och injiceras i kroppen med en nål. Den normala punkt injektion i armen, men kan skinkorna eller något annat område. Det andra vaccinet utvecklades i hopp om att lindra några av nackdelarna med influensa skott. Den andra metoden är en nasal spray-influensa vaccin, där en levande men försvagade virus injiceras nasal passage.

Biverkningar

Många är rädda att om de får influensa skott, kommer det att göra dem sjuka . Eftersom viruset i shot är en dödad stam, kan en person ot få influensa från det, men kan drabbas av biverkningar som tycks liknar influensa. Den första är värk i kroppen åtföljs av en låggradig feber. Dessa biverkningar är vad som gör en person tror att han fick influensa. Dessutom kan en person uppleva ömhet runt skottet området. Detta är lokaliserad rodnad med svullnad och ömhet. Biverkningar i allmänhet senast en till två dagar.

Inte för alla

influensa skott är inte för alla. Den är godkänd för barn över sex månader. De som är allergiska mot kyckling produkter kan få allvarliga reaktion på skott, även anafylaktisk chock. De som är sjuka bör inte få skottet eftersom deras immunförsvar är redan nedsatt och kan leda till en mer allvarlig reaktion eller sjukdom. De som har haft allvarliga komplikationer från influensa skott eller utvecklas Guillain-Barrés syndrom (en sjukdom där kroppen skadar dess egna nervceller) inom sex veckor influensa skott förvaltningen inte ska få influensa skott för nya stammar. Detta begränsar de som kan få skott och därmed håller influensa som cirkulerar.

Ineffektivitet

influensa skott är inte alltid effektiv. En person kan ändå få skott, ta itu med biverkningar och ändå få av influensa. Detta är ett resultat av olika influensastammar befintliga och muterar. För influensan skott skall vara effektiv beror det verkligen på ålder och hälsa på den person som får skottet. Den nasala-spray vaccin har visat att nå en betydligt bredare spektrum av influensastammar än själva influensa skott.

Djurens Rätt Nackdel

influensan skott skapas genom att injicera befruktade hönsägg med tre stammar av influensa. Viruset avlivas med en serie av rengöringsmedel och sedan extraheras. De som motsätter sig användningen av djur för vetenskap har invändningar mot att en annars livskraftiga ägg och använda den för att skapa ett vaccin. Denna moraliska nackdel lämnar en grupp av befolkningen som bör vaccineras vägrar att få vaccination.

Previous:nothing Next:hur man kan kontrollera ett barns blodtryck

Relaterade artiklar


 • hur man detox från percocet
 • försiktighetsåtgärder i samband med flygresor under graviditeten
 • vad är orsaken till gäspningar?
 • Hur man känner igen autism
 • hur man ser ut och känns ung med dessa 5 enkla steg
 • hur man ska behandla beteenden som orsakas av Alzheimers
 • hur man vara medveten om att bestrålning av livsmedel får svälta oss
 • hur man hittar information om hälsa från telefonen
 • vad är orsakerna till hormonell obalans hos kvinnor?
 • hur man diagnostisera torra ögon
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com