käke problem hos barn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-02
Många käken problem utvecklas i tidig ålder, inklusive vuxna tänder som växer i fel eller missbildning i käken. Andra problem, såsom käkleden sjukdom (TMJ) eller tandgnissling, dyker ofta upp i barndomen och gå odiagnostiserade förrän i vuxen ålder. Dessa problem bör identifieras så tidigt som möjligt av en läkare eller tandläkare, för att åtgärda problemet innan det blir värre

Tooth Justering

Ett vanligt käken problem bland barn är när vuxna tänder i bakre delen av munnen fastna i käken eftersom de kommer inDetta kan orsaka svår smärta och kan leda till missbildning i käken. Dålig tand anpassningen kan lösas genom en kombination av kirurgi och tandreglering, med kirurg borra ett hål i käken och en ortodontist med hängslen för att sakta lirka den ställda tand ut ur hålet.

Käkmissbildning

missbildning av käken är ett tillstånd där käken utvecklas felaktigt. Detta kan vara en naturlig missbildning som ett överbett eller underbett. Om den är allvarlig nog, kan det orsaka smärta när tugga och svälja. Några missbildningar i käken orsakas av käken att försöka kompensera för överbeläggning, eller för mjölktänder som har fastnat i käken och faller inte ut när de ska. Missbildningar har fastställts genom ortodontister eller tandläkarvård.

TMJ

TMJ är en sjukdom relaterad till käkleden. När denna gemensamma är traumatiserade eller slits kan smärta utvecklas i käken och kan ibland stråla genom öronen. Det kan orsaka att klicka, svullnad eller stelkramp. Sjukdomen utvecklas ofta under barndomen och drabbar oftast drabbade hela livet. TMJ behandlingar inkluderar over-the-counter smärta medicinering, värme ansökan, terapi, tallrikar bita, kortison injektioner och i extrema fall, kirurgi.

Tandgnissling

Både barn och vuxna kan utveckla en vana av slipning sina tänder . Tandgnissling kan tyda på TMJ, men är oftast bara en vana utvecklats ur stress. Det är ofta en omedveten vana och förekommer ofta under sömn.

Påssjuka

Påssjuka är en sjukdom som främst drabbar barn. Påssjuka orsaka svullnad och smärta i käkarna och kinderna och åtföljs ofta av feber och huvudvärk. Symtom försvinner vanligtvis inom en vecka, och en fullständig återhämtning sker vanligtvis inom två veckor. Ett vaccin mot påssjuka är tillgänglig, men det finns ingen medicin för att behandla påssjuka.

Previous:nothing Next:hur man läser en ägglossning prediktor

Relaterade artiklar


 • testning för toxiner i blodet
 • Hur länge ska du sova?
 • hur man gör bröst laktat
 • vad är normal kroppstemperatur?
 • graviditetsillamående naturläkemedel
 • typer av glucometer
 • Definitionen av en abort
 • över disk behandling för bältros
 • tidigt symptom på blindtarmsinflammation
 • Vilka tecken och symtom på blockerade äggledare?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com