mage virus symtom hos småbarn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-03-30
Mage virus orsaka ett tillstånd som kallas viral gastroenterit, eller mer vanligen "magsjuka" och sprids lätt mellan barn och vuxna. En mage virus kan orsaka sjukdom som varar från två till 10 dagar och är vanliga bland barn, särskilt de som deltar i en grupp dagis

Diarré

Diarré är ett vanligt symptom på magen virus hos småbarn och kan få dem att uteslutas från daghem. För att betraktas som diarré, måste ett barn har flera lös, vattnig avföring inom en 24-timmarsperiod. Mage virus kan lätt spridas till andra genom byte av småbarn blöjor eller träningsbyxor och en brist på handtvätt.

Kräkningar

Illamående och kräkningar är mage virus symtom hos småbarn som också kan kräva dem att stanna hemma från dagis . Småbarn kan kräkas någon mat de får, medan sjuk med en mage virus. Om en liten knatte börjar blodiga kräkningar, kan detta vara ett tecken på en allvarlig komplikation och kräver omedelbar medicinsk behandling.

Dehydrering

Dehydrering är ett symptom på mage virus hos småbarn som är resultatet av kräkningar och diarré och varar längre än en dag eller två. Småbarn kan ha tecken på uttorkning såsom muntorrhet, torra ögon och brist på urinering. Uttorkning hos småbarn kan snabbt bli allvarliga och kan kräva medicinsk behandling för att undvika komplikationer.

Värk

Småbarn med mage virus kanske inte kan berätta föräldrar eller vårdgivare vad gör ont. Kan dock mage virus orsaka huvudvärk och värk i kroppen hos småbarn. Småbarn kan också uppleva buksmärta och kramper grund av att ha en mage virus.

Trötthet

Mag virus kan bära kroppen, framför allt i små barn som har svagare immunförsvar än vuxna. Småbarn kan visa symtom som trötthet och håglöshet när sjuk med en mage virus. Barn som är oftast fulla av energi kan ha ringa eller inget intresse av att spela eller andra aktiviteter grund av att ha en mage virus.

Fever

De flesta virus orsaka en feber som en följd av infektion, och spädbarn, småbarn och barn ofta får högre feber än vuxna. Småbarn med en mage virus kan visa symtom som feber på 100 grader, tillsammans med svettningar och frossa. En feber av 102 grader eller mer i ett barn är en medicinsk nödsituation som kräver behandling.

Irritabilitet

En mage virus kan orsaka småbarn har humörsvängningar som en följd av inte mår bra. Småbarn kan bli cranky eller irriterad medan sjuk med en mage virus. Andra humörsvängningar som småbarn kan uppleva inkludera rastlöshet och klängighet med föräldrar eller vårdgivare.

Previous:nothing Next:bäcken övningar för graviditet

Relaterade artiklar


 • orsakerna till oregelbunden mens
 • Vilka är symtomen av värmevallningar?
 • hur man ansöker toner på hår
 • information om glioblastoma multiforme
 • hur man ska leva så att du åldras med värdighet
 • klumpfot problem
 • vad är ett blodkärl kramp?
 • symtom på övre kolon problem
 • hur man kan slå endometrioisis 82 - förstå graviditetsdiabetes lufttrafikföretag efter endometrisl hysterektomi
 • hur man kan slå endometrioisis 86 - förstå hormonersättningsterapi (HRT) efter endometrios hysterektomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com