om benförlust sjukdom

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-29
Även benförlust är en del av åldrandet, det finns saker som kan göras för att stoppa dess utveckling och skydda mot utveckling av benskörhet och i ett värsta scenario, en rik gammal puckel, som upplevs i extrema fall av benskörhet.

genetik och Livsstil

Enligt Dr Madelyn Fernström av WQED. org (se referenser), kan benförlust sjukdomen ärvs från din föregångare och kan också förvärras av val av livsstil , men du kan slå tillbaka och förebygga benskörhet uppstår. Hon rekommenderar att individer får tillräckligt med kalcium och vitamin D, och delta i viktbärande aktiviteter för att upprätthålla benstyrka och hälsa.

Klimakteriet

menopausala kvinnor är i riskzonen för att utveckla benförlust, enligt bättre hälsa Channel ( se Referenser), eftersom kvinnans kropp är inte längre producera tillräckliga mängder östrogen. Östrogen är ett hormon som hjälper till att upprätthålla styrkan i ben. Kvinnor förlorar uppgift upp till 10 procent av sin benmassa under de första fem åren efter klimakteriet, en skrämmande tanke.

njursjukdom

Om du lider av någon form av njursjukdom, kan detta leda till förlust av benmassa, enligt katolska hälsa (se Referenser). Njurar bidra till att balansera mängden fosfor och kalcium i vårt blodomlopp. Om kalciumnivån blir för låg, endrocine körtlar i halsen, som heter bisköldkörteln, utgivnings parathormon (PTH). PTH drar kalcium från skelettet för att höja kalciumhalt i blodet. Om du har för mycket PHT, kommer detta att dra för mycket kalcium från skelettet, försvaga dem. Fosfor är också viktigt när det gäller styrkan i ben. Vi konsumerar mycket fosfor i de livsmedel vi äter. Vad som inte behövs tas bort från vårt system av våra njurar. Om dina njurar inte fungerar ordentligt, det överskjutande fosfor inte avlägsnas från din kropp, vilket ledde till mindre kalcium i blodet, och återigen är kalcium dras från ditt ben för att öka nivåerna av kalcium blodet.

Dricka te

Intressant, har det visat sig, enligt MedicineNet. com och en artikel skriven av Jennifer Warner och godkänd av DrLouise Chang, att dricka te hjälper bygga benstyrka (Se Ytterligare resurser). Den te-drickande studieresultat, publicerad i American Journal of Clinical Nutrition, visade att kvinnor som var vanliga tedrickare hade högre bentäthet i höften jämfört med kvinnor som inte drack te. Dessutom under de fyra år som den grupp kvinnor studerades, var benförlust mindre i tedrickare än inte dricker te.

Alternativ för behandling och prevention

Äta rätt och underhålla en fysisk livsstil bidrar till att förhindra benförlust sjukdom. Men det finns några andra alternativ som finns att bidra till att bekämpa denna sjukdom, inklusive hormonbehandling, vilket är mycket kontroversiell på grund av kopplingen till bröstcancer, bisfosfonater, östrogen receptor modulatorer, strontiumranelat, kalciumtillskott och D-vitamin-derivat, samt som parathormon terapi och tibolon terapi, enligt bättre hälsa Channel. Rådfråga din läkare vad är det säkraste och smartaste tillvägagångssättet för dig.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på förhöjda triglyceridnivåer

Relaterade artiklar


 • hur man får in på sjukhuset
 • symtom på låg magsyra
 • Hur sluta röka ...
 • hur du tar bort löss gnetter
 • vilka är riskerna för att donera kvinnliga ägg?
 • Vilken typ av kläder bör en nyfödd ha?
 • Plavix biverkningar - trötthet
 • hur man får arbete gå
 • symptom på nervskador från en spinal epidural
 • typer av instrument synundersökning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com