orsakerna till kliande hud

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-31
Vår hud är viktigt och, när det kliar, kan det vara irriterande och smärtsamt, särskilt om klåda är allvarlig och det brinner och inflammation tillsammans med den. Med kliande hud är något som inte kan ignoreras, det är en ständig påminnelse om hela dagen att något inte står rätt. Det finns många orsaker till varför vår hud blir irriterad och kliande. Tänk dig följande symtom för din kliande hud, och kanske du kan få ett slut på alla repor galenskap

Torr hud

torrhet är den vanligaste orsaken till klåda. Det finns ett antal skäl till varför huden kan bli torr. Väder, hormoner, brist på god hydrering, och biverkningar av mediciner är bara några av de vanligaste orsakerna. Det kan vara mycket irriterande, och om problemet blir illa nog, kommer klåda åtföljas av en brännande känsla, fjällig och flagnande hud, sprickor och utslag. Torr hud kan hända vem som helst, och de flesta av oss kommer att kämpa med det vid ett tillfälle. Hudläkare rekommenderar duscha i varmt vatten bara-inga långa varma bad, följt av att tillämpa en bra återfuktande lotion direkt efter. Detta kommer att hjälpa huden att behålla fukten från duschen. Några exempel på bra återfuktande lotion är Cetaphil, Nivea och Eucerin, som alla kan köpas på de flesta större livsmedelsbutiker och drog butiker.

Hud

hudbesvär såsom eksem, psoriasis och även blöjeksem kan orsaka svår klåda tillsammans med andra irriterande symptom som sveda, utslag, svullnad och blåsor. Dessa skador är ofta orsakade av väder, bakterier, inre sjukdomar, och även genetik. Vissa människor är mer benägna att ha torr, känslig hud än andra. De flesta hudproblem går att behandla och kan tas om hand med hjälp av sjukvårdspersonal. För hudsjukdomar som blöjeksem, det finns flera produkter som kan köpas över disk för att hjälpa till att lindra smärtan. Det finns många typer av hudsjukdomar. Om du vill veta mer om andra hudbesvär se referens nedan.

Allergiska reaktioner

Det finns många allergier som gör sig till känna genom klåda. Vissa av dessa allergier är från mat, tvättmedel (som i tvål och tvättmedel), mediciner, tyger (ull), och REPANDE kemikalier (t. ex. rengöringsprodukter leveranser). Ofta är allergi inre, som att ta en medicin eller äta en viss mat. Andra gånger, dock händer det allergi när huden har kommit i direkt kontakt med ämnet, som tyger eller kemikalier. Merparten av tiden allergin kommer lösa sig med tiden och avståndet från orsaken. Andra gånger är det nödvändigt att få hjälp av sjukvårdspersonal för att kunna avgöra vad som orsakar allergi.

Graviditet

Det finns två huvudorsaker till klåda under graviditet. Det första är sträckningen av huden. Detta naturligtvis inträffar främst i buken och brösten. När huden växer och sträckor, kan det vara mycket irriterande och kliande. Den andra anledningen är hormoner. Med alla de fluktuerande hormoner i kroppen, kan det ske en ökning av känslighet i huden. Huden kan bli mycket torr och kliande. Det tar vanligtvis hand om sig själv med tiden men fram tills dess kommer en bra återfuktande lotion hjälp.

Receptbelagda läkemedel

ofta en av de biverkningar som många receptbelagda läkemedel är klåda. Det är inte nödvändigtvis ett tecken på en allergi mot läkemedlet utan endast en normal reaktion. Den klåda kan hända av sig själv eller åtföljas av ett utslag eller inflammerad hud. Om klåda är allvarligare, kontakta din lokala läkare.

Inre Hälsoproblem

sjukdomar som cancer, leversjukdom, njursjukdom, och järnbrist kan orsaka allvarliga klåda. När kroppen blir betonade nervsystemet blir utlöst och känslan den visar är en klåda. Även om det finns andra skäl till varför sjukdomar orsakar klåda, detta är den som är den vanligaste, varför det är förenat med så många sjukdomar. När klåda orsakas av en intern sjukdom sprider det normalt i hela kroppen, även om det är allvarligare på vissa platser.

Previous:nothing Next:Hur mycket sömn är nog?

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka just nu
 • om gnälla vatten
 • hur man läka ett sår
 • Fakta om Lutera preventivmedel
 • äggstockscancer symptom på varje stadium
 • om benförlust sjukdom
 • Hur man vet om jag har ägglossning
 • orsakerna till östrogen dominans
 • vad är normal kroppstemperatur?
 • hur man gör rätt pranayam anulom vilom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com