problem med att bli gravid

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-14
För många par, att bli gravid är bara en fråga om att besluta det dags och upphört med användandet av preventivmedel. För vissa par, men kan tänka sig bli en riktig kamp. Detta kan påverka individer och deras förhållande till varandra. Kvinnor förväntar de kan bli gravid eftersom "det är vad kvinnor gör. " Män förväntar de kan befrukta sin partner eftersom "det är vad män gör. " När saker och ting inte går enligt plan, kan par bli känslomässigt och fysiskt dränerad. De individer får skylla sig själva, utveckla en stark känsla av skuld, eller de kan skylla på varandra, vilket resulterar i förbittring. För att undvika dessa problem är det viktigt att förstå från början att bli gravid är en komplicerad process som kräver flera processer sammanfaller. Om ett litet steg missas, kommer befruktningen inte att ske. Allt från ålder till stress för att fysisk aktivitet kan påverka ett par förmåga att bli gravid

Män

Enligt American Society for Reproductive Medicine, kan mannen ensam hållas ansvarig för svårt att bli gravida i ungefär en tredjedel av infertilitet fall. Även ålder är inte lika viktig faktor för män som för kvinnor, med tanke på att graviditeten kräver betydligt mindre fysisk ansträngning från en mans kropp. Men den ökande mängden av bevis tyder på att män börjar förlora sin fertilitet vid ungefär 35 års ålder på grund av svagare, mindre rörliga spermier. American Society for Reproductive Medicine rapporterar att "befruktningen priser är oftast över 60 procent för män under 39, men för de som är över den åldern, de sjunker till drygt hälften. "Dessutom kan rökning och överdriven alkoholkonsumtion har en negativ inverkan på manlig fertilitet. För det mesta, manliga faktorer är svårare att identifiera än kvinnliga faktorer. Dessa kan innefatta problem med sperma eller vissa anatomiska frågor.

Spermatogenescykler Disorder

spermatogenescykler (eller spermier) sjukdom är en viktig orsak till manlig fertilitet problem Detta inkluderar brister när det gäller:. spermieantalet (det totala antalet spermier släpps med varje utlösning), spermierörlighet (antalet spermier med förmågan att flytta och kvaliteten på denna rörelse), och sperma volym (den faktiska mängden sperma mannen producerar). Medan spermieantalet är viktigt, är det troligt att möjligheten för dessa spermier för att flytta effektivt är den primära faktorn vid bedömningen av om försök vid befruktningen lyckas. Om du har ett lågt spermieantal, men hög kvalitet, mobil sperma, har du en god chans att impregnering din partner. Faktorer som bidrar till spermier sjukdomen är en utvidgning av vener som dränerar testiklarna, hög ålder, problem hormon, autoimmuna sjukdomar, könssjukdomar, cancerbehandling, och genetiska defekter. Sperma analyser som utförs under några månader kan hjälpa till att avgöra huruvida spermatogenescykler sjukdomen är ett problem.

Anatomiska Frågor i män

Det finns ett par anatomiska problem som kan påverka en människas fertilitet. En av de vanligaste och lätt identifierbara problem kallas testikelcancer variococele. Den variococele är ett åderbråck runt en testikel med potential att hämma spermieproduktionen genom att höja testikeln temperatur. Detta uppstår oftast på vänster sida eller på båda sidor samtidigt. En annan möjlig fråga är retrograd ejakulation, vilket är när ejakulat med flöde bakåt i urinblåsan i stället för framåt ut ur penis på grund av ett problem med ringmuskeln (en ringformad muskel som kontrollerar flödet av sperma och urin mellan urinröret och urinblåsan av upphandlande, skicka spermierna utåt). Detta förhindrar naturligtvis ejakulat från att göra den i kvinnans vagina, vilket foliering befruktningen. Retrograd ejakulation kan vara en komplikation till diabetes, en bieffekt av vissa läkemedel, eller en följd av trans-uretrala resektion av prostata (används för att behandla prostatacancer). En testikel är en som inte har lyckats flytta från sitt ursprungliga läge i buken till sin avsedda position i pungen. Detta förhindrar att testikeln från att fungera normalt, vilket innebär att den inte kan göra spermier och i sin tur hindrar befruktningen.

En annan möjlighet är att det nyskapande tarmkanalen (röret genom vilket ejakulat resor) har blivit blockerad genom några missbildningar, vilket resulterar i ineffektiv utlösning. Obstruktion av det nyskapande tarmkanalen kan vara en medfödd defekt eller kan vara resultatet av en olycka eller vasektomi. Slutligen kan könssjukdomar eller andra infektioner orsaka inflammation i och skador på strukturer som ska förmedla spermier genom fortplantningsorganen.

Kvinnor

Kvinnors kroppar är enormt komplex med avseende på fertilitet. Menstruationscykeln och hormonella förändringar som åtföljer det innebära ett antal mindre, behandlingsbara tillstånd kan hämma befruktningen. En mängd frågor relaterade till livsstil kan ytterligare effekt dessa hormon svängningar. Dessutom faktorer relaterade till livmodern ofta problematiska, eftersom de kan förhindra ägget från implantering i livmoderväggen.

Livsstilsfaktorer

Först och främst spelar åldern en stor roll i kvinnans fertilitet. När en kvinna har nått 35, är hennes chanser att bli gravid naturligt signifikant lägre. Detta är inte att säga att det är omöjligt. Det är helt klart inte. Men om du är över 35 och har problem att bli gravid, bör du fråga din läkare. Kvinnor med extremt hög eller låg kroppsmasseindex kan också ha svårt att bli gravid, främst beroende på störningar av menstruationscykeln. Äta en lämplig mängd av vitamin-rika livsmedel kan vara skillnaden mellan graviditet och infertilitet. I samma anda, som konsumerar alkohol och rökning är både hinder för befruktning.

Ägglossning /Menstruation problem

Enligt Fertilitet Lifelines, cirka 25 procent av infertila kvinnor har ägglossning frågor. Detta beror på att ägglossningscykeln är starkt nyanserad så små förändringar kan stoppa ägglossningen. Dessa frågor kan oftast hänföras till hormonell obalans, vilket kan bero på betydande tyngd fluktuationer. Detta kan oftast behandlas framgångsrikt med medicinering.

Anatomiska frågor i Women

Det finns ett antal anatomiska problem som kan orsaka sterilitet hos kvinnor. En av de vanligaste är skador eller blockering i äggledarna, som kan stoppa den union av spermier och ägg, eller om inte, kan förhindra implantation in i livmodern. Denna typ av skada är ofta symptomfria (med undantag av infertilitet) och kan ske på flera olika sätt, omfatta tidigare infektion, en brusten blindtarm, eller sexuellt överförbara sjukdomar. Beroende på situationen kan specialiserad kirurgi vara i ordning. Ett annat möjligt problem är ett fel av slem i livmoderhalsen. När en kvinna har ägglossning, bör detta tjockt slem bli mindre sura och lättare för spermierna att passera. Om denna förändring inte inträffar, kan den hålla spermierna att nå ägget eller till och med döda spermier. En post-coital test (efter samlag) kan avgöra om det du har en livmoderhalsen oegentligheter. Om så är fallet, kan det kringgås genom intrauterin insemination.

polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) är en annan ledande orsaken till infertilitet. Med PCOS, onormala hormonnivåer orsaka cystor bildas i äggstockarna, vilket gör att äggstockarna för att förstora. Om du har problem att bli gravid vid sidan av oregelbundna eller inga perioder, högt blodtryck, överflödigt hår i ansiktet, akne, eller problem vikt, kan du göra med PCOS, ett villkor för vilka behandling varierar från fall till fall. En annan möjlig hinder för graviditet är endometrios, ett tillstånd som uppstår när de celler som ska ligga innervägg av livmodern tränga undan den yttre väggen i livmodern eller på andra bäckenorgan. Enligt Fertilitet Lifelines, är detta villkor förekommer i cirka 35 procent av kvinnor med några andra kända fertilitetsproblem, cirka 7 procent av alla kvinnor i USA. Möjliga behandlingar inkluderar kirurgi och medicinering. Slutligen, om du genomgår eller har genomgått cancerbehandling som cellgifter och strålning, kan du få problem att bli gravid.

Previous:nothing Next:gas problem hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en allmän läkare
 • vad är en nasal ben sporre?
 • hur man kan förstå orsakerna till en stark lukt på urinen
 • Vilka ingredienser ingår i ett SITTBAD?
 • hur de ska följa anvisningar och riktlinjer om att äga ett sällskapsdjur under graviditeten
 • hur man kan förstå varför läkaren ser på tungan (när han säger öppna och säga ahhh)
 • vad är ett blodkärl kramp?
 • tecken på en drog återfall
 • orsakerna till uppblåsthet i klimakteriet
 • geriatrisk UVI orsaker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com