sovställningar & hälsa

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-31
Sovställning påverkar hälsan på många sätt. Den primära metoder ingår nackbesvär, ryggproblem, sömnapné och graviditet. Om du har några av dessa villkor, ändra det sätt som du sover kan hjälpa. Det finns också produkter, såsom madrasser och kuddar kropp, som får hjälpa dig att sova mer bekvämt i en sund ställning

nackproblem

En av de primära hälsoproblem på grund av sovställningar är halsen smärta och obehag. Halsen ska inte vara i en vinkel, varken för högt eller för lågt, på din kudde när du sover. Sova på magen också kan skada nacken, eftersom det gör att det påfrestningar i vinkel. När man ligger på din sida, bör halsen vara på en neutral position, i linje med resten av kroppen.

Ryggproblem

Det finns flera sätt att skydda mot ryggproblem orsakade av sovställning. Om du sover på sidan, dra benen upp mot bröstet och lade en kudde mellan benen. Detta stabiliserar benen och tar stam av din rygg. Om du sover på rygg, lägg en kudde under knäna, vilket bidrar till att upprätthålla den naturliga anpassningen av ryggen: s kurva. Om du redan lider av degenerativa sjukdomar eller diskbråck, försöka sova på magen med en kudde under bäckenet och nedre delen av buken.

Sömnapné

Sömnapné är ett tillstånd som orsakar att du tillfälligt sluta andas när du sover . Det finns sätt att ändra din sömn position kan minska svårighetsgraden eller frekvensen av sömnapné. Sova på din sida istället för att ryggen är den viktigaste förändringen du kan göra. När du sover på rygg kan gravitation tungan på baksidan av halsen och bidrar till andningsstopp medan du sover. Sova på din sida minskar sannolikheten för att detta händer.

Graviditet

Det bästa sättet att sova när man är gravid är på din sida. I själva verket kommer att sova på vänster sida ökar blod och näringsämnen når ditt barn. Om du tycker det är obehagligt att sova på din sida ska du försöka placera en kudde under magen att minska stammen. Halsbränna, en annan ofta obehag under graviditeten kan få hjälp genom att placera några kuddar under toppen av din kropp medan du sover. Undvik att sova på rygg under graviditeten, och aldrig ligga på magen.

Produkter

Det finns många produkter som hävdar att hjälpa dig att uppnå en bekväm och sund sömn. Även i vilket läge du sover lätt att genomföra, ett organ kudde eller en madrass kan hjälpa om du har svårt att sova bekvämt. Om du har rygg-eller nackproblem, sömnapné, eller är gravid, och har svårt att hitta en bekväm sovställning, kan det vara klokt att titta på några av dessa produkter.

Previous:nothing Next:barn probiotika

Relaterade artiklar


 • förståelse manliga klimakteriet
 • hur man kan övervinna klumpighet
 • Vad kan fendimetrazin orsaka?
 • symtom på graviditet vid vård
 • vänstra hjärnan strokesymtom
 • hur man ace planerar en snabb begravning
 • effekterna av HGH på kvinnor
 • tecken på infektioner i urinblåsan hos pojkar
 • hur man gör en saltlösning
 • Vilka är symptomen av att vara en vecka gravid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com