symptom på klimakteriet debut

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-06
Menopaus definieras som definitivt upphörande av menstruation. Detta beror på att som kvinna åldrar, äggstockar henne sakta slutar producera östrogen och progesteron-de två hormoner avgörande för att reglera en kvinnas månatliga menstruationscykeln. Vid tiden klimakteriet är över, dessa hormonnivåer är en tiondel av beloppet de var före klimakteriet. Klimakteriet inträffar oftast när en kvinna i hennes tidigt 50-tal. Processen kan leda till en avsevärd mängd känslomässig stress, eftersom det kan vara svårt att möta slutet av ens reproduktiv ålder, och eftersom de fysiska symptom på klimakteriet kan vara obehagligt och irriterande.

värmevallningar

Värmevallningar är de mest typiska symtomet på uppkomsten av klimakteriet. . När upplever en varm blixt kan en kvinna känner plötsligt en känsla av värme översvämningar hennes kropp, i synnerhet suffusing hennes ansikte, bröst, armar eller ens hennes händer. Denna känsla kan vara från några sekunder till flera minuter. En del kvinnor känner också deras hjärta slå mycket snabbt under varma blixten, eller bli kyligt omedelbart efteråt.

Oregelbundna blödningar

En kvinnas kan märka förändringar i sin menstruationscykel precis innan klimakteriet börjar. Exempelvis kan hon märker att längden mellan hennes menstruationer antingen blir närmare varandra, eller längre ifrån varandra. Hon kan också konstatera att hennes perioder håller mycket kortare eller längre än vanligt, med en scantier eller tyngre flöde. Om en kvinna ser tecken som dessa och är i sina sena 40-talet eller början av 50-talet, bör hon överväga möjligheten att klimakteriet är på väg att börja.

Nattliga svettningar

som värmevallningar, nattliga svettningar är en klassisk och väl kända symptom på uppkomsten av klimakteriet. Kvinnor upplever nattliga svettningar vaknar ofta upp mitt i natten med genomvåta lakan, klibbig, svettig hy och ett bultande hjärta. Denna reaktion beror på variationer i hormonnivåerna, som förvirrar den del av hjärnan som reglerar kroppstemperaturen (hypotalamus) och får den att skicka meddelanden som din kropp behöver kyla.

Humörsvängningar

Den är väldigt vanligt för vissa kvinnor att känna lynnig, irriterad och rinnande under uppkomsten av klimakteriet. Dock kan det vara svårt att avgöra om dessa känslor beror på hormonella förändringar i kroppen, ett svar på andra klimakteriebesvär, eller en reaktion på det känslomässiga komplexitet som genomgår klimakteriet själv. En del kvinnor tycker Lindring av dessa symptom med perorala hormonbehandling. Men sådan behandling inte kommer att hjälpa kvinnan som lider av depression på grund av att gå igenom klimakteriet i sig.

Vaginal torrhet

Vaginal torrhet är ett mycket vanligt förekommande vid inresa klimakteriet. Som östrogen-nivån, de membran nära livmodern producera mindre slemhinnor. (Östrogen är ansvarig för att sporra de membran för att producera slem). Som ett resultat blir slidan torr och vävnader foder slidan bli tunn. Detta kan vara mycket obehagligt för en kvinna, som torrhet kan ge klåda och göra samlag obehagliga eller smärtsamma. Östrogenbehandling hjälper ofta kvinnor som lider av detta symptom.

Previous:nothing Next:hur man förbereder för en kolesterol prov

Relaterade artiklar


 • hur man kan uttrycka bröstmjölk med händerna
 • hur man ska bekämpa bli av influensan
 • biverkningar av piller Plan B
 • biverkningar av Depo Lupron
 • hur man använder en inhalator på rätt sätt
 • hur man kan vara till hjälp att en gravid vän
 • hagtorn bär ört biverkningar
 • vad är remifemin?
 • hur man hittar tid att lägga till motion till ditt liv
 • om en regering hälsa sparkonto
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com