tecken och symtom på förhöjda triglyceridnivåer

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-03-29
Vårdpersonal använder många olika tester för att hålla koll på din hälsa. Många av dessa tester görs genom att ta blodprov. En sak som kan övervakas genom ett blodprov är triglycerid nivåer. Triglyceridnivåer varierar från person till person, men höga triglyceridnivåer är problematiska

Triglycerider Defined

Triglycerider i grunden är en form av lagrad energi. De är kalorier som omvandlas och lagras i din fettceller. Din kropp bryter ned triglycerider som energikälla och använder dem senare när det inte har tillräckligt med kalorier för att möta energibehovet.

Symtom

En person vars triglyceridnivåer är höga inte nödvändigtvis känna sig sjuk. I själva verket finns det verkligen inga tydliga symtom relaterade till förhöjda triglycerider. Det finns dock förutsättningar relaterade till höga triglycerider.

Xanthomas

Xanthomas ofta förknippas med förhöjda triglyceridnivåer. Xanthomas är gulaktiga knölar som kan uppstå gradvis. De visas vanligen på en persons knän, hälar, bröst, rumpa och rygg. De i genomsnitt ca 1-3mm i storlek. Xanthomas uppträder vanligtvis om triglyceridnivåer är över 1000 mg /dL.

Kolesterol

höga triglyceridnivåer ofta visas i samband med höga kolesterolvärden, eftersom triglycerider är i princip bara lagrat fett. Villkor förknippade med högt kolesterol, som bröstsmärtor och stroke kan framkalla en triglycerid test.

Andra villkor

Pankreatit eller en förstorad lever och mjälte är kopplade till höga triglyceridnivåer. Triglyceridnivåer kan behöva kontrolleras om du upplever ömhet i mitten epigastrisk regionen din torso. Ett annat villkor är förknippade med höga triglycerider är chylomicronemia syndrom, vilket kan resultera i depression, demens eller minnesförlust. Dessa symtom, i kombination med höga triglycerider kan framkalla en chylomicronemia syndrom diagnos. Typ II diabetes också är kopplad till höga triglyceridnivåer.

Personlig Underhåll

höga triglyceridnivåer kan misstänkas om du är överviktig eller röker. En dålig kost ökar mängden fett som lagras i din fettceller. Rökning och brist på motion bidrar också till upp triglycerid nivåer.

Previous:nothing Next:varm blixt avhjälpa

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingar för sura uppstötningar hos barn?
 • kan prostatacancer botas?
 • om hälsosam diastoliska blodtrycket
 • orsakerna till östrogen dominans
 • hur man ska behandla matförgiftning hemma
 • hur att bli gravid efter en vasektomi återföring
 • Vilka är riskerna med nikotin plåster?
 • nivåer av sjukvård för äldre
 • hur man kan förebygga och behandla simmare öra
 • bråck symptom hos spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com