tidiga tecken på influensa

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-28
Influensa, även kallad "influensa", är en mycket smittsam luftvägsinfektion som kan slå till plötsligt. Detta virus påverkar din hals, näsa, luftrören och lungorna. Äldre vuxna, barn och personer med svagt immunförsvar är känsliga för detta virus, men alla kan få influensa. Influensa kan vara mild till svår och ibland kan vara dödlig. Det är viktigt att du känner igen tidiga tecken och symptom så att du kan ta ett antiviralt läkemedel, som Tamiflu, som kan minska svårighetsgraden av viruset. Symptomen på influensa sker en till fem dagar efter exponering för viruset

influensasymtom Härmar Förkylning

Många misstag influensa med vanlig förkylning eftersom symtomen är likartade. En kall och en influensa kan börja på samma sätt. Du kan märka en Scratchy halsen som fortsätter i flera dagar och inte förbättras. Du kan ha en täppt eller rinnande näsa och nyser ofta. Men, till skillnad från en vanlig förkylning, göra dessa symtom inte bara försvinna i ett par dagar och istället bli mer allvarliga. Om du är osäker på om du har influensa eller förkylning, kolla med din läkare.

Förlust av energi

En av de tydligaste tecknen på att du har influensa är en förlust av energi. Du kan ha extrem trötthet och känna som om din kropp har fyllts med bly. Du kan känna dig utmattad gå bara några steg. Den trötthet kommer på plötsligt. Du kanske känner att du inte har energi att slutföra enkla vardagliga uppgifter.

Svår värk

influensa är ren misär på grund hela din kropp kommer att värka. Du kan ha svår smärta i muskler och leder. Du kan ha så mycket smärta att det kan skada att bara ligga i sängen. Vissa personer beskriver denna känsla som att träffas av en stor lastbil. Du kan känna tryck och smärta runt bihålorna område, ögon och forehead. Your kropp kan också känna riktigt svag.

Förändring av temperaturen

är det vanligt att ha en riktigt hög feber på 102-103 grader. HealthFinder. gov varnar för att denna feber kan vara ännu högre hos barn, med kroppstemperatur ibland slår 104 grader. Din kropp kan alternera mellan ytterligheter, från att ha frossa till svettades ymnigt. Det kan kännas omöjligt att värma upp även när du har lager av filtar omkring dig. Det är svårt att få bekväm när du har influensa. Du kan se sjuka och har rinnande ögon och varm, hudrodnad.

Symptom hos barn

Till skillnad från vuxna kan barn ha gastrointestinala symtom som kräkningar, diarré och buksmärtor. Enligt KidsHealth. org. , Kan ditt barn ha frossa, värk i kroppen och torrhosta. Skakning kan åtfölja hög feber. Ditt barn kan gråta och vara irriterad. Vet att barn är mer benägna att utveckla influensa komplikationer som lunginflammation, öroninflammation eller bihåleinflammation. Ett spädbarn med influensa kan vara slö och äter mindre än vanligt. Du kanske märker att han ser sjuk. Barn yngre än 2 års ålder är mer benägna att vara på sjukhus från komplikationer.

Previous:nothing Next:hur man använder tvättsprit

Relaterade artiklar


 • hur man skapar en hälsosam meny för veckan
 • hur man läka en blåtira
 • Vilka är farorna med narkotikamissbruk?
 • skäl för en missad menstruationscykel
 • vad är Gardnerella vaginit?
 • hur man kan bota din ryggvärk utan medicinering
 • livsmedel som förhindra prostatacancer
 • Hur sluta röka för gott med hjälp av en positiv daglig bekräftelse teknik
 • vilka örter öka fertiliteten?
 • hur man kan slå endometrioisis 72 - förstå urin studier och endometriebiopsi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com