vad är Plavix medicin?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-03-30
Plavix läkemedel är ett blodförtunnande medel för personer som nyligen drabbats av en mild hjärtattack eller mild stroke. Plavix förebygger framtida stroke och hjärtinfarkt från att hända genom att hålla blodplättar klibbar ihop och begränsar blodflödet genom venerna, speciellt huvudstråken av kroppen. Blodproppar har svårt att bilda, och blodflödet fortsätter

Håller Blood Thin

Plavix medicinering kan bidra till att minska risken för en framtida stroke eller hjärtinfarkt genom att hålla blodet flödar genom kroppen. Huvudstråken kan berika hjärnan och hjärtat med syrerikt blod, håller en person från att uppleva en andra slaganfall eller hjärtinfarkt. Nästan varje person kommer att utveckla plack i hans artärer under sin livstid. Men med Plavix arbetar för att hålla blodet tunt, kan blodet hålla flyter, förebygga begränsat blodflöde. Människor som har perifer kärlsjukdom eller dålig cirkulation benet kan dra nytta av Plavix, eftersom den håller blodet att pumpa genom venerna.

Drug Vitamin Interaktioner

Plavix medicinering användare måste berätta för sina vårdgivare om alla läkemedel de tar, så att Plavix inte stör andra droger. Följande läkemedel rekommenderas inte att ta samtidigt som Plavix. Citalopram, abciximab, desirudin, heparin, omeprazol, lansoprazol, Warfarin och Zimeldine

varningar

När du tar Plavix medicinering, var uppmärksam på vissa tecken att medicineringen är arbetar på fel sätt. En Plavix Användaren bör kontrollera de organ för stora lila blåmärken och blödning som inte slutar. När en person får ett snitt som fortsätter blödning på ett tag eller näsblod som fortsätter under lång tid, ringa läkare, eller kontakta en hälso-och sjukvårdspersonal för medicinsk rådgivning.

Dosering

Plavix är ett läkemedel som skall övervakas av läkare eller sjuksköterska att se att det fungerar ordentligt. När en person tar för mycket Plavix, kan detta skada kroppen. När en person tar för lite Plavix, får det inte hindra allvarlig att det bildas blodproppar. En person som tar Plavix behöver regelbundna undersökningar och blodprover att kontrollera nivån av Plavix i blodet.

Biverkningar

Biverkningar är en likartad nästan tas varje drog. Plavix har sitt eget biverkningar som är gemensamma. Biverkningarna är hosta, generaliserade smärta, nysningar, rinnande näsa och ont i bröstet. Om biverkningar blir problematisk, som bröstsmärtor, kontakta en vårdgivare eller omedelbart söka läkarvård.

Mindre vanliga biverkningar

Om en person upplever den sällsynta biverkningar av Plavix bör han kontakta en hälso-och sjukvårdspersonal. Den mindre vanliga biverkningar är svimning, täta urinträngningar, oregelbundna hjärtslag, andfåddhet och svullnad av underben eller fötter.

Vad för att titta

Läkemedlet Plavix, som tillverkas av Bristol-Meyers och Squibbs , är tagen av alla åldrar av människor, och inte anses vara av Food and Drug Administration att vara farligt för gravida kvinnor. Men kvinnor som ammar bör fråga sin hälso-och sjukvårdspersonal om den är okej att ta Plavix vid amning. Ta enligt anvisningar från läkare.

Previous:nothing Next:mage virus symtom hos småbarn

Relaterade artiklar


 • Plavix biverkningar - trötthet
 • om fostrets hjärtslag
 • vad vitamin absorberas från solljuset?
 • hur man förebygger flyktiga beteende
 • kroniska sinus huvudvärk symtom
 • hur man förbereder för dagkirurgi
 • hur man kan stärka barns muskler
 • hur man ansöker om matkuponger online i Florida
 • hur man enkelt kontrollera ditt blodtryck
 • definition av antikoagulantia
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com