vad är orsakerna till handen darrar?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-03-17
Hand darrande är ofrivillig skakning av fingrar och händer. Darrande av någon del av kroppen är också känd som att ha en tremor, men handen darrar är en av de vanligaste typerna av tremor. Darrningar i händer kan uppstå som ett resultat av många olika faktorer, och ofta blivit ett återkommande problem

Mood

Hand skakningar kan ibland orsakas av starka känslor och psykologiska faktorer. Höga nivåer av stress och ångest eller känsla väldigt nervös eller generad kan leda till hand darrade. Uppleva spänning och ilska kan också orsaka händerna att darra. Till skillnad från många andra orsaker till sidan skakningar, kan stämningen orienterad orsakerna berör ofta normalt friska människor.

Neurologiska problem

Flera neurologiska sjukdomar kan leda till hög och återkommande hand darrade. Multipel skleros eller någon händelse som orsakar skada i hjärnan, såsom trubbigt trauma eller stroke kan också leda till hand darrade. När nerver eller hjärnan skadas kan de förlora förmågan att korrekt kontrollera kroppen. Detta kan orsaka skakningar när en person försöker använda sina händer.

Drogmissbruk

Många olika typer av narkotika kan leda till hand darrade. Konsumerar för mycket koffein är en vanlig orsak till mild hand darrade. Vissa personer kan uppleva darrade som ett resultat av alkoholkonsumtion. Darrande ibland kan orsakas av uttag från droger också.

Parkinsons sjukdom

Parkinsons sjukdom är kanske den mest kända sjukdomen i samband med skakningar. Tremor från Parkinsons sjukdom påverkar ofta det händer, men kan också påverka hela kroppen. Parkinsons sjukdom kännetecknas av en förlust av motorisk kontroll, som vanligen förvärras över tid.

Ålder

En av de främsta riskfaktorerna för att utveckla darrningar är ålder. Många av orsakerna till skakningar, såsom neurologiska störningar ökar sannolikheten som en person åldrar. Händelser som påverkar huvudet och hjärnan tidigt i livet kan också ha en effekt på sannolikheten att utveckla tremor senare i livet. Exempelvis människor som upplever skallskador tidigare i livet är mycket mer benägna att utveckla Parkinsons sjukdom.

Previous:nothing Next:hur man lär sig om ditt kök är giftig

Relaterade artiklar


 • hur man kan sträcka en rotatorkuffen
 • Vilka är orsakerna av postmenopausal blödning?
 • hur man förebygger solskador på ditt barn
 • dåliga biverkningar av atenolol
 • hälsofördelar med Ionic Breeze Quadra
 • hur man får in på sjukhuset
 • hur man kan förebygga cancer genom att öka ditt immunförsvar
 • barn allergier till formel
 • vad är normal kroppstemperatur av ett spädbarn?
 • skälen för födelsekontroll misslyckande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com