vad är skillnaden mellan destillerat vatten & rent vatten?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-27
Drick 8 hela glas vatten varje dag är viktig i Hälsofrågor och släckt. Men många människor förvirrade över vilken typ av vatten de borde dricka-destillerat eller ren? Det finns flera skillnader mellan de två typerna av vatten

Vad är destillerat vatten?

Destillerat vatten är när vattnet kokas. Vatten blir ånga när kokta, när det blir kallt och kondenserar tillbaka till flytande form, vattnet blir renat eller destillerat. Destillerat vatten har inga andra föroreningar, gaser eller mineraler.

Användning av destillerat vatten

Destillerat vatten är säkert att dricka, men det har en märkbar intetsägande smak, eftersom smak mineraler har tagits bort. Destillerat vatten är vanligtvis inte används som dricksvatten, snarare för forskningsändamål eftersom den är ren. Vissa människor är försiktiga med att dricka destillerat vatten eftersom det har tagits bort av nyttiga mineraler och natriumfluorid, som övergår till kommunalt vatten för att främja friska tänder.

Renat vatten

Renat vatten peka huvudsak vatten som har filtreras . Det finns olika märken av system vattenfiltrering på marknaden som ska kunna ta bort orenheter och föroreningar i vatten. Förutom att filtrera vatten, ett annat sätt uppnå rent vatten är att deionize det. Deionizing vatten är en process för att lägga till speciella kemikalier till vatten, som binder till löst salt i vattnet. Denna process tar bort kemikalier, vilket resulterar i en rent vatten, fritt från de flesta bakterier.

Föroreningar som finns i kranvattnet

Enligt Purwater. com, det finns flera föroreningar som finns i kranvattnet som de flesta vatten filtreringssystem kan ta bort . Vissa av dessa föroreningar är skadliga för människors hälsa, medan andra påverkar smak och lukt av vatten. Klor är ett desinfektionsmedel som läggs till vatten och är säkert att dricka, men det kan påverka smak och lukt. Föroreningar från jordbruket kan gå in kranvatten genom avrinning. Vissa föroreningar i avrinning kan orsaka lever-eller njurskada samt hjärt-och fortplantning problem. Andra föroreningar som kan filtreras bort av vatten ingår tungmetaller (bly), industriella föroreningar och rost sediment.

Mikrobiell Cystor

Microbial cystor är parasiter som finns i sjöar och floder som kan förorena kranvatten. Cryptosporidium är en gemensam mikrobiell cysta. Mikrobiell cystor är av fekal slöseri med människor och djur som kommer in i vattnet. Om Cryptosporidium in kranvatten kan man få diarré, illamående och magkramp. Cryptosporidium kan vara mycket farliga för barn, äldre och personer med svagare immunsystem.

Dricka rent vatten

Destillations vatten eller rening av vatten finns två sätt att hålla dricksvatten ren och hälsosam. Om du vill se hur säkert ditt peka dricksvatten, kan du gå till Purwater. com och sök din stad. Destillerat vatten och renat vatten är både ren, men de har vissa skillnader som ger konsumenten både fördelar och några nackdelar.

Previous:nothing Next:definition av livmoderslemhinnan rand

Relaterade artiklar


 • vad som orsakar hjärtklappning i barn?
 • blödning i klimakteriet
 • hem rättsmedel för feminina kliar
 • vad är ett blodkärl kramp?
 • om dödfödda barn
 • premenopause tecken
 • hur du tar bort löss gnetter
 • hur man skriver en genogram
 • är viktökning ett tecken på klimakteriet?
 • hur man använder sex grundläggande tips hårvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com