vad buteljerat vatten är säkert för barn?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-11
Räkna ut vilken typ av buteljerat vatten för att ge till ditt barn kan vara en svår uppgift. National Sanitation Foundation International, den amerikanska Food and Drug Administration och US Centers for Disease Control har alla utfärdade rekommendationer om säkerheten i dricksvatten

flaskvatten Vs. Kranvatten

Många tror att buteljerat vatten är säkrare än kranvatten, men det är inte alltid fallet. Buteljerat vatten är reglerat av FDA, och kranvatten regleras av Naturvårdsverket. EPA regler som styr kranvatten är strängare än FDA: s regler som styr vatten på flaska. Enligt National Resources Defense Council, kranvattnet är föremål för strängare och oftare testa än buteljerat vatten. Detta innebär att buteljerat vatten inte alltid är säkrare än kranvatten och skulle kunna vara värre. Den NRDC har krävt ändringar i den federala regler som omfattar buteljerat vatten tillverkning. Myndigheten har offentliggjort resultaten av sin omfattande tester av buteljerat vatten på sin webbplats, en länk som finns i slutet av denna artikel.

Eventuella hälsorisker från vatten på flaska

Buteljerat vatten kan potentiellt hamn skadliga bakterier eller andra föroreningar som kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Även om FDA har bestämmelser som skall förebygga detta, kan den interna kvalitetskontroll frågor om vissa tillverkare ändå leda till att förorenat vatten på flaska. Dessutom kan vatten på flaska innehålla höga halter av fluorid. Hos spädbarn, kan detta leda till fluoros orsakade ett tillstånd av för mycket exponering för fluorid under tand bildas. Fluoros orsakar kosmetiska förändringar tandemaljen som kan leda till vita fläckar, grop eller färgning. Många kommunala tappvattensystem tillsätter fluor i sina vatten. Och eftersom en del flaskvatten är bara kranvatten från en annan plats, kan även flaskvatten innehåller fluor.

NSF Internationella rekommendationer om Quality

Enligt NSF International, ett icke-vinstdrivande offentliga-hälsa och säkerhet organisation kan flaska vatten kvalitet varierar kraftigt. Medan FDA kräver att buteljerat vatten inte överstiga gränsvärdena för bly eller andra föroreningar, kräver FDA inte att buteljerat vatten tillverkare genomgår kontroller av oberoende organ eller en tredje part testa vattnets kvalitet. Det innebär att det är möjligt att vissa märken av buteljerat vatten kan vara värre för bebisen än andra-även om de har samma beskrivningar på etiketten. NSF International rekommenderar att konsumenter köper vatten på flaska bara från tillverkare som använder tredje part kontroller och kvalitetstester. För att ta reda denna information, kontakta tillverkaren direkt.

FDA Rekommendationer om Förorening

FDA: s rekommendationer fokuserar på problemet med skadliga bakterier i vatten på flaska. För att undvika att förorenat vatten till ditt barn, gör FDA följande rekommendationer. Om buteljerat vatten marknadsförs för spädbarn och säger "steril" på etiketten, måste den uppfylla FDA: s allmänna krav för kommersiell sterilitet. Om flaskvatten inte säga "sterila" på etiketten, säger FDA att konsumenterna bör använda sin föreslagna förfarandet för sterilisering kranvatten före användning av buteljerat vatten att blanda formel. För att göra detta, ta med vatten till en koka, låt det koka i minst en minut och låt den svalna. Detta kommer att döda skadliga bakterier.

CDC Rekommendationer om fluoros

I rekommendationerna från CDC fokus på problemet med fluoros. Eftersom flaska vatten tillverkare inte är skyldiga att sätta fluor information på etiketter, rekommenderar CDC att föräldrar oroar buteljerat vatten fluoros kontakta tillverkarna direkt för information om fluorhalterna. CDC säger också att vatten som är märkta avjoniserat, destillerat, renat, avjoniserat eller framställs genom omvänd osmos är alltid låg i fluor.

Previous:nothing Next:vad är betydelsen av nukleinsyror?

Relaterade artiklar


 • hur man använder naturliga sätt att få arbetskraft
 • Vad är funktionen av ortopediska skor?
 • Vilka är riskerna med att öka testosteron?
 • hur man behandlar en painfull solbränna
 • i vilket skede av graviditeten inte fostret börjar sparka & flytta?
 • vad som orsakar gallsten hos barn?
 • hur mycket kostar ett barn sover?
 • gastroenterit behandlingar
 • hur man kan förebygga och behandla värmeutslag
 • symptom på mjölkprotein allergi hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com