vad som orsakar magsyra?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-03-09
Magsyra eller magsyra består av komponenter medhjälp rötningsprocessen. På grund av sin styrka, kan syror i magen churn mat i mindre, små partiklar. Otillräcklig och stora mängder av magsyra kan leda till sjukdomstillstånd. Rätt mängd magsyra kan upprätthållas genom korrekt hälsoåtgärder

sammansättning

De delar av magsyra som utsöndras av magsäcken körtlar är främst saltsyra, natriumklorid, kaliumklorid och andra mag beståndsdelar såsom renin, pepsinogen och mucin . Saltsyra, som också används för att hänvisa till magsyra, är starkt frätande på stöd i smälta maten. Den starka muren och magsäckens skyddar resten av kroppen från denna dödliga syra.

Funktioner

Under matsmältningen, saltsyra bryter ned matens kemiska bindningar, sönderfallande det ytterligare. Enzymer steg i att hjälpa till att snabba upp processen, vrida fördelade maten till aminosyror, som släpper näringsämnen i tarmen och resten av kroppen. Magsyra bidrar även till att döda skadliga bakterier som finns i vissa drycker och mat.

magsyra Test

Enligt regeln om måttlighet, kan något utöver åstadkomma ogynnsamma omständigheter. En hälsosam mängd magsyra ger kroppen en naturlig barriär mot bakterie och sjukdomar. En magsyra test utförs för att mäta mängden av surhet i magsäcken. Normal resultat visar oftast att magsaft kan vara 20 till 100 ml, med PH (surhetsgrad) nivåer på 1,5 till 3,5. Det är alltid bra att be din läkare om testet fynd som resultat kan variera från person till person.

Problem

Otillräcklig magsyra produktion kallas hypochlorhydria. När maten inte bearbetas ordentligt på grund av bristande magsyra, det finns en risk för överväxt av patogener och felaktig absorption av näringsämnen. Således maten partiklarna skall passera genom den nedre tarmarna, levererar mikroorganismer grogrund. Svåra fall av hypochlorhydria kan leda till allvarliga sjukdomar som kronisk trötthet, astma, lupus, psoriasis, diabetes mellitus, magsår och reflux.

välbefinnande och förebyggande

Kosttillskott rik på vitlök, omega-3 fettsyror linfrö, och virgin kokosolja kan läggas till i kosten för att förhindra obalans i magsyra. En aktiv livsstil och hälsosam kost rekommenderas, och yoghurt, rik på probiotika, är bra också. När det gäller livsmedel som kan orsaka obalans magsyra, de skyldiga är vete, gluten, jordnötter och bearbetade livsmedel rika på transfetter. För mycket alkohol, kaffe och kolsyrade drycker kan vara skadligt också.

Previous:nothing Next:om gastroschisis

Relaterade artiklar


 • vad är symptomen på en blodpropp ovanför knät?
 • psykedeliska effekter av frön Morning glory
 • behandlingar en inåtväxta tånagel infektion
 • Vilka funktioner i sköldkörteln?
 • hyperbar syrgasbehandling biverkningar
 • hur man kan slå endometrioisis - serie endometrios artiklar
 • hur man vet hur snart att ta ett graviditetstest
 • tecken på halsbränna hos kvinnor
 • bråck symptom hos spädbarn
 • hur man får arbete gå
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com