vanliga hudproblem med de äldre

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-03-16
Huden åldras precis som alla andra delar av våra kroppar. I vår skymning år kan vi möter hud oro att vi aldrig har mött förut. Åldrad hud måste hanteras och behandlas försiktigt, eftersom det inte längre är robust och klara av varaktiga även de minsta missbruk

liggsår

Äldre människor blir ofta inte kan röra på, och som ett resultat, är begränsade till sina sängar. När detta händer kan de utveckla trycksår, enligt Oxbridgewriters. com. Trycksår kallas också liggsår och förknippas med dålig cirkulation och begränsad rörlighet. När vissa delar av kroppen som baksidan har påtryckningar på dem upprepade gånger eller för längre perioder, kan trycksår utvecklas. När trycksår visas huden lätt tårar för att äldre hudens tjocklek minskar med cirka 20 procent.

Känselbortfall

Oxfordbridgewriters. com förklarar vidare att känselbortfall uppstår i huden när vi åldras tillsammans med förlust av inflammatorisk reaktion. När huden vävnad försvagar har vi mindre immunitet mot sjukdomar och infektioner.

Handle With Care

åldrad hud kan bli så känsligt att ens röra huden kan orsaka blåmärken. Att flytta en äldre person från en position till en annan, eller från en plats till en annan, kräver en lätt beröring, eftersom den äldres hud kan vara så ömtåliga att även de minsta gupp kan göra att riva och blöda. Att ta bort ett förband från en äldre persons hud kan resultera i en tår, enligt Findarticles. com.

härjningar av Sun

överdriven solexponering under åren definitivt kommer att dyka upp på huden senare i livet. Ultravioletta strålar utlösa förödelse på dermis, som är den djupa lagret av huden och orsaka skador på elastin fibrer och kollagen. Detta är vad som orsakar att huden blir tunn, nästan genomskinlig i vissa fall, och bräckliga. Åldersfläckar eller leverfläckar är resultatet av ceroid-pigment byggs upp i huden, vilket sker i huden för äldre människor. Pre-oxidering av fetter förekommer i dessa hudceller snarare än i levern, som är ett yttre tecken på fri radikal förstörelse i kroppen, enligt Hälso-bryr sig. netto. Åldersfläckar orsakas av överexponering för solen, dålig kost och trög leverfunktion

Stasis Dermatitis

Kvinnor över 50 år kan uppleva Stasis dermatit, vilket är en hudåkomma som resulterar i svullnad. Rodnad , ömhet, och torr, fjällande hud, enligt Uihealthcare. com. Stasis sermatitis orsakas av bristande blodflöde i venerna och resulterar i en sammanslagning av vatten i underbenet. Om du kliar benet, blåmärken och även sår kan visas på dina ben.

Exfoliativ dermatit

Men, mer än kvinnor, kan uppleva exfoliativ dermatit, som är ett tillstånd som orsakar överdriven peeling eller utsöndring av det hud, enligt Uihealthcare. com. Huden villkoret gör att huden känns stram och håravfall i det berörda området kan förekomma. Detta kan orsakas av autoimmuna sjukdomar, läkemedelsbiverkan, maligniteter eller leukemi.

Rynkor, torrhet och gallring Hud

Skrynkling utvecklas som huden förlorar sin elasticitet. Som ett resultat, börjar huden att fåra och SAG och blir tunna och skrynkliga, enligt Hälso-cares. net. En äldre person producerar inte lika mycket svett som en yngre person. Över tid, svett och oljeproducerande körtlar börjar förtvina. Svett hjälper till att hålla vår hud smörjas. Tunn, torr hud helt enkelt inte studsar tillbaka som ny hud. Om du skär dig själv kan det ta dagar att läka. Tunn hud är smitta till mild trauma, enligt Findarticles. com. Åldrad hud, till skillnad från ung hud, inte längre fungerar som en barriär mot infektionen, blåmärken och vätskeförlust. Blodkärl blir sköra och tunna. När detta händer, kan blödningen resultat.

Previous:nothing Next:hur man förebygger ont i lederna när du drar ogräs

Relaterade artiklar


 • symptom på klimakteriet debut
 • skillnaden mellan DNA-test & blodprov för faderskap
 • hur du skyddar dig från influensan eller influensa
 • Kvinnor kan få barn med HPV-virus?
 • hur man kan stödja någon anta en HIV + barn
 • Så för att lindra smärtan av förstoppning
 • vilka livsmedel öka spermieproduktionen?
 • hur du får ditt apotek för att hjälpa till med medicinen
 • hur man reda på om din kosmetika är säkra
 • hur man kan bli av PMS uppblåsthet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com