varm blixt avhjälpa

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-29
Värmevallningar kan vara vanligt för kvinnor upplever klimakteriet. Hormonella förändringar i kroppen åstadkomma en inre värme som strålar i ansiktet och bröstet. Vissa kvinnor har möjlighet att tolerera värmevallningar, men andra behöver hjälp att hantera dessa. Det finns olika sätt att behandla värmevallningar, inklusive läkemedel, livsstilsförändringar och örtmediciner

Triggers

Kvinnor tycker att vissa livsmedel, drycker och situationer kan utlösa en varm blixt, även kryddad mat. Alkohol och koffein kan orsaka en varm blixt. Varmt väder, bastu, kan varma duschar och varma sängar utlösa en varm blixt. Påfrestande förhållanden är en av de värsta utlösare. Förstå vad som utlöser din värmevallningar och undvika dessa saker kan minska din värmevallningar.

Livsstilsförändringar

Att göra justeringar i din livsstil kan hjälpa avvärja värmevallningar. Motion hjälper lindra värmevallningar genom att släppa endorfiner och ger en känsla av välbefinnande. Att minska stressen och att lära sig att koppla av kan hjälpa till att hålla värmevallningar i schack. En uppmjukning tejp eller ett glas vin på kvällen kan minska stress. En förändring i kosten kan också hjälpa. Föra en dagbok om vilken mat har konsumerats när du har en varm blixt. Undvika de utlösande livsmedel.

Växtbaserade Supplements Vitaminer

Silverax har varit mycket tippad som ett naturläkemedel stöd för värmevallningar. Används allmänt i Europa och bli mer så i USA, får silverax lindra värmevallningar, men det finns inga konkreta bevis för denna teori. En vitamin E tillägg på 800 I. U. verkar hjälpa vissa kvinnor, men inte alla kvinnor är hjälpta av att använda vitaminer eller växt-tillägg för att minska värmevallningar.

Mediciner

Låg-dos antidepressiva har ordinerats för klimakteriet behandling och kan avvärja värmevallningar av rebalansering kemikalier i hjärnan. Hormonbehandling kan förskrivas för behandling av värmevallningar. Kvinnor i klimakteriet östrogennivån sjunker och kan orsaka värmevallningar och andra symtom. Genom att ersätta östrogen i kroppen, kommer värmevallningar avta. Men inte varje kvinna borde ta hormon ersättare. Rådgör med din läkare för att ta reda på om hormonbehandling är rätt för dig.

Tips

Klänning i lager och undvika ull. Bomull, rayon och lin är mycket svalare till kroppen. Undvik polotröjor och använda bomullslakan och pyjamas. Efter att ha is vatten till hands när en varm blixt träffar kan minska intensiteten. Håll termostaten sänks, och investera i en liten batteridriven fläkt som du kan fladdra framför ansiktet. Små saker kan gå långt för att undvika värmevallningar.

Previous:nothing Next:definition av antikoagulantia

Relaterade artiklar


 • vad är symptomen på en blodpropp i vaden?
 • influensa skott nackdelar
 • hur att bli gravid och börja din familj
 • orsakerna till uppblåsthet i klimakteriet
 • Hur man väljer en diabetiker insulinpump
 • symptom på en e.
 • hur man kan stoppa bröst från att växa
 • övre buksmärta symtom
 • hur man kan förbättra njurfunktion hos män
 • vad är en Reiki session?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com