Definitionen av akut vård

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-02
Brådskande vård definieras av akut vård Association of America och inom sjukvårdsområdet området som "medicinskt nödvändig tjänster som krävs för en sjukdom eller skada som inte skulle resultera i ytterligare invaliditet eller död om de inte behandlas omedelbart, utan kräver professionell uppmärksamhet och har potential att utvecklas ett sådant hot om behandlingen fördröjs längre än 24 timmar. " Vad, exakt betyder det? Förstå terminologin och formuleringen av akut vård kommer att hjälpa individer att förstå skillnaden mellan vanlig sjukvård och omsorg och räddningstjänst vård.

Definition

I grund och botten, vad den medicinska och hälsa industrin definition av akut vård betyder att en skadad eller sjuk person som kan lida av bestående komplikationer eller dödsfall om hans skada eller sjukdom inte behandlas i tid är vård krävs omedelbart eller klassificeras som "brådskande". Så någon skada eller sjukdom som har potential att bli något mer allvarligt, eller ens dödligt, är en grund för att ta emot akut vård.

Brådskande Vårdföretagarna

Alla primärvården chef, husläkare, räddningstjänsten personal, sjukhus, akutmottagningar, praktiker sjuksköterska eller läkare assistenter kan ge och utföra brådskande vård på någon enskild. I många stad och städer över hela USA, brådskande vårdcentraler tillhandahålla icke-brådskande vård för enskilda att söka diagnos och behandling för sjukdomar såsom stukningar, sjukdom och stadigt stigande temperaturer.

Brådskande Care Services

Enligt Brådskande Care Association of America, brådskande vård fungerar ofta som en direkt länk mellan den offentliga och den nödsituation eller sjukhusvård i samhället. I många fall människor söker sig akut vård av influensa, skärsår, sömmar, djurbett och så vidare. Brådskande vårdcentraler är bara ett steg under en akutmottagning när det gäller tjänster och resurser gå. Icke-brådskande vård är det bästa sättet att definiera vad som akut vård och omsorg kan göra. Men för scenarier som inte kan hanteras i mest angelägna vårdcentraler, som okontrollerbar blödning behandling för hjärtinfarkt och stroke och andra svåra skador eller sjukdomar som kräver djupgående vård, traditionella akutmottagning tjänsterna föreslås.

Fördelar

Väntetiderna för läkarbesök och även akuten besök kan vara lång --- och dyr. Brådskande vård är ett alternativ för dem som kan dra nytta av kortare väntetider och billigare sjukvårdskostnader. I de flesta fall, brådskande vård och omsorg öppet kvällar och helger, inte kräver sjukförsäkring (vara beredd att betala en deposition för tjänster) och erbjuda omedelbar behandling. Kom ihåg att icke-brådskande vård i ett traditionellt sjukhusets akutmottagning kan kosta oöverkomliga.

välja en vårdnivå

Man bör avgöra om en sjukdom eller skada är akut innan man beslutar mellan akuten eller brådskande vård och omsorg. Ett enkelt sätt att komma ihåg är att snabbt bedöma situationen. Om patienten kräver avancerade medicinska utrustning och teknik, kirurgi eller vård för okontrollerad blödning, andningssvårigheter eller misstänkt hjärtinfarkt ta honom eller henne till akuten. För mindre sårvård, stukningar och mild astma och allergiska reaktioner, och liknande sjukdomar och skador, tar patienten att brådskande vård.

Previous:nothing Next:vilka livsmedel bör undvikas vid gikt?

Relaterade artiklar


 • sig att leva med bakterier
 • tecken och symtom på anemi under graviditeten
 • Vilka vitaminer ta bort bristningar?
 • rökning effekter på hjärtat
 • Vad är varningstecken på rikliga menstruationer?
 • hur har befrielse från ryggsmärtor
 • vad är normal kroppstemperatur?
 • Fakta om graviditet och högt blodtryck
 • biverkningar av en stelkrampsspruta
 • vad som orsakar fibromyalgi smärta?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com