Graviditet & smärta i urinblåsan

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-10
Även att vara gravid är en av de gladaste i ditt liv, kan det också vara en av de mest obekväma. Din kropp genomgår radikala förändringar och tyngd av ett foster kan sätta press på dina inre organ. Detta kan orsaka smärta, speciellt för urinblåsan. Trots detta finns det sätt att hantera detta obekväma faktum av graviditeten och att undvika smärta i urinblåsan i processen

Orsaker till smärta i urinblåsan

smärta i urinblåsan under graviditet orsakas vanligtvis av en av två saker. Första kan trycket från ditt växande barn på blåsan gör området smärtsamt. Detta kan också göra det känns som du behöver gå på toaletten oftare, vilket kan orsaka smärta om man håller den för länge. Detta leder till det andra orsaken till smärta i urinblåsan under graviditeten, vilket är en urinvägsinfektion eller en UVI. Eftersom det är mer tryck på blåsan, kan det vara svårare att tömma den helt när du kissar. Bakterier kan bildas i urinen kvar, orsakar en infektion och smärta.

Symtom på en UVI

Men UVI är relativt vanliga hos gravida kvinnor, som inte gör dem inte mindre av en olägenhet. Vanliga symtom är en känsla av att du behöver kissa hela tiden, känslor av brådskande --- som om du inte kan göra det på toaletten i tid, smärta när man kissar, en brännande känsla när man kissar, smärtor i nedre delen av magen, feber , illaluktande eller grumlig urin och blod i urinen. Omedelbar behandling är nödvändig då UVI kan sprida sig till njurarna, vilket är mycket allvarligare och kan vara skadliga för barnet.

Diagnostisera en UTI

Om du misstänker att du kan ha en urinvägsinfektion, kontakta din läkare. Du kommer att få ett urinprov för att upptäcka förekomst av bakterier. När denna har bestämts, kommer du att få råd av din behandling.

Behandla en UTI under graviditeten

Standarden kuren för en urinvägsinfektion är en rund av antibiotika. De flesta dosplaner varar ungefär en vecka och är helt säker för dig och ditt barn. Den typ av antibiotika som används kommer att fastställas utifrån en analys av din urin och vilken typ av bakterier som är närvarande.

förebygga urinvägsinfektioner och smärta i urinblåsan under graviditeten

Förebyggande åtgärder är det bästa åtgärden när det gäller UVI. För att göra detta måste du se till att du dricker mycket vatten varje dag och införliva osötad tranbärsjuice i din kost. Undvik att äta eller dricka något som innehåller koffein eller en massa socker. När du går på toaletten, torka från framsidan till baksidan och luta bäckenet framåt och bakåt för att säkerställa att blåsan töms helt. Också, håll inte av när du behöver kissa. Använd inte starka tvålar i underlivet och undvika douching. Gör det till en vana att kissa före och efter sex. Genom att träna dessa förebyggande metoder, minskar du dina chanser att utveckla en UVI och obekväm smärta i urinblåsan så många kvinnor lider under graviditet.

Previous:nothing Next:Fakta om cellprov

Relaterade artiklar


 • spik infektion orsakad av svamp
 • skäl att förmå labor
 • vad stunts bröst tillväxt?
 • tecken på narkotikamissbruk
 • sensoriska aktiviteter för barn
 • Vilka är de viktigaste symptomen på att vara gravid?
 • igensatt artär symtom
 • hur man kan hjälpa biverkningar av Lupron depå
 • blödande hemorrojder & graviditet
 • hur man kan öka självuppskattning för en diagnostiserad med Alzheimers sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com