Hur man väljer ett säkert över receptfria läkemedel

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-30
Är du förvirrad om over-the-counter mediciner? Hur vet man om de är säkra? Här är några riktlinjer för att välja en säker over-the-counter medicin

Du behöver:.
Mycket vatten /vätskor
. hosta medicin w /dextrometorfan i.
Honung och varmvatten.


1.
Den första regeln för att välja säkert över disk mediciner är att förstå hur man läser etiketten. Det är förvånande hur få som tar sig tid att läsa och fullt förstå det finstilta på ett receptfritt läkemedel etikett. Den information som finns på en etikett brukar anges i ett standardiserat format som liknar från medicinering till medicinering. Så här gör du för att förstå vad varje del av information innebär.
2.
Aktiv substans

Den aktiva substansen är den första ingrediensen anges på etiketten narkotika och är del av medicin används för att lindra symtomen. Den aktiva substansen brukar anges tillsammans med hur mycket varje piller eller kapsel innehåller. Några over-the-counter mediciner kan ha mer än en aktiv beståndsdel. Det är viktigt att se till att du har någon allergi eller dålig reaktion på den aktiva substansen innan du använder läkemedlet. Om du har några frågor om hur den aktiva substansen fungerar, fråga din apotekare.
3.
Använder

Detta är oftast den andra halvan av information som anges på en over-the-counter medicinering etikett. Etiketten listor brukar varje villkoret att läkemedel används för. Detta gör att du kan se om läkemedlet är lämpligt för att behandla symtomen du har. Använd inte en over-the-counter läkemedel för att behandla ett symptom som inte står med under detta avsnitt.
4.
Varningar

Detta avsnitt bör alltid vara komma från. Där står vad du mediciner eller livsmedel att undvika om du använder denna behandling. Till exempel innehåller en Tylenol flaska alltid en varning för att använda den om du dricker mer än tre glas alkohol om dagen. Den innehåller också anvisningar om huruvida det är säkert att ta medicinen under graviditet eller ge det till barn. Om du tar receptbelagda mediciner, är det alltid en god idé att kontrollera med läkare eller apotekspersonal innan du tar något över disk läkemedel. Undvik att kombinera två eller flera over-the-counter mediciner utan att kontakta din läkare.
5.
Vägbeskrivning

Detta ger instruktioner om hur mycket att ta och hur ofta bör vidtas. Ta aldrig mer än den rekommenderade doseringen. Även över disk mediciner kan ha allvarliga biverkningar
om de används felaktigt. För barn finns separata doser anges om läkemedlet är lämpligt för barn. Ge aldrig en vuxen dos av ett läkemedel för barn under tolv år.
6.
Hjälpämnena

Detta listar medicin ingredienser som inte är aktivt engagerade i symtomlindring. Dessa inkluderar konserveringsmedel, färgämnen eller fyllnadsmedel. Om du har någon typ av mat eller medicin allergi, läs detta avsnitt noggrant för att kontrollera att du inte är känsliga för en av ingredienserna.
7.
Andra tips

Det är viktigt att ta del av utgångsdatum. När du tar en ny over-the-counter medicin hemma, cirkel utgångsdatum så att du vet när du ska slänga den.
8.
Om du har en dålig reaktion på en over-the-counter medicinering, skriv ner namnet på medicinering, liksom de aktiva och inaktiva ingredienser för framtida referens. Ge denna information till din läkare och apotekare och registrera det själv.


Previous:nothing Next:hur man behandlar barn med bipolär sjukdom

Relaterade artiklar


 • hur man får p-piller
 • hur man handskas med lätt fotproblem
 • hur man förlorar den snabbt babytyngd
 • Hur man överlever en C-sektionen
 • Vad är celluliter?
 • tecken och symptom på tillbakadragande från alkohol
 • biverkningar av levotyroxin & Alvedon
 • gas uppblåsthet problem
 • hur man talar med en läkare på nätet
 • hur man läser en ägglossning prediktor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com