Introduktion till skelettet

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-17
Det mänskliga skelettet hos en frisk vuxen består av 206 ben, men det är intressant att notera att när vi föds vi faktiskt har 300 ben. De 94 saknade ben kan förklaras genom att förstå att när vi blir hela vårt liv, vissa ben slås ihop för att bli en. Tillsammans med senor, brosk och ligament, ben i kroppen bildar en intrikat ramverk som stödjer, skyddar och ger oss möjlighet att vara mobila

Du behöver:. .
Läkarens namn

Tänder

När man diskuterar det mänskliga skelettet är det viktigt att inkludera tänderna. Hillendale Hälsa förklarar att även om tänderna inte anses ben, de är en del av den ram som utgör det mänskliga skelettet. Det är också viktigt att notera att emaljen som bildar tänder är det starkaste ämne i kroppen.

Ankare och stöder

Den mänskliga skelettet är uppdelat i två delar som kallas axiella skelettet och appendikulärt skelett. Den axiella skelett är ansvarig för att de stöder som behövs för att hålla upp huvudet, nacken och bålen. Detta avsnitt av skelettet består av skalle, ryggrad, bröstben och varje revben. Appendikulärt skelett ankare de övre och nedre extremiteterna, axlar och bäcken att den axiella skelett via kroppens senor och ligament.

Skelett Ben Former och storlekar

Det finns flera olika storlekar och former av ben som utgör skelettet system. De flesta ben faller i kategorierna för lång, kort eller platt. I vissa fall finns det ben som inte passar in i någon av de tre kategorierna, och enligt skeletalsystem. net, anses vara en del av den grupp som kallas "oregelbunden ben. " Sesamoid ben är en annan grupp av ben som finns inom senor. Ett exempel på en sesamoid ben är knäskålen.

Leder och brosk i skelettet

Enligt New York-Presbyterian, är en gemensam anses den punkt där två ben möts, och det mänskliga skelettet har tre typer av förband. Diarthroses är lederna som rör sig, och amphiarthroses är lederna som har en minimal rörelseomfång. Inkapsling av diarthroses och amphiarthroses leder är brosk som gör att lederna att röra sig smidigt och utan friktion. Fogar som inte tillåter någon rörelse alls anses vara synarthroses.

Skelettet sammansättning

ben i skelettet består av flera olika typer av vävnad. Kompakt ben, även känd som tät ben, former utsidan av ben. Svampig ben ligger inom den täta ben och precis som en svamp, den innehåller många hål och skrevor. Under hela benen är kalcium, som ger dem deras styrka, och kollagen som gör dem flexibla. Ligger djupt inne i benen är en annan typ av vävnad som kallas märg, ansvarig för produktionen av röda blodkroppar.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till divertikulit?

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis 77 - förstå blodtransfusion under hysterektomi
 • symtom på brusten cystor under graviditeten
 • rensar nästäppa hos spädbarn
 • om sköldkörteln
 • sjukhem förebyggande arbetet
 • fakta Medicare om
 • tecken på graviditet implantation
 • vanliga hudproblem med de äldre
 • Fakta om graviditet och högt blodtryck
 • varför inte köra näsan när barometern faller?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com