Skälen för ett urinvägsinfektion

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-24
De flesta urinvägsinfektioner orsakas av en viss bakterie organism. Cystit är namnet på blåsan infektion /inflammation. Inflammation i urinblåsan, som har icke-bakteriell orsaker, har många av samma symptom som en urinvägsinfektion

Bakgrund

Blåskatarr är den medicinska termen för blåsan infektion /inflammation. En infektion i urinblåsan är ibland också kallas en urinvägsinfektion (UVI). Urinvägsinfektioner är relativt enkla att behandla. Obehandlad kan en urinvägsinfektion leda till allvarliga konsekvenser, inklusive infektion i njurarna (s) (känd som pyelonefrit). Inflammation i urinblåsan har många av samma symptom som en urinvägsinfektion. Din vårdgivare ska kunna bedöma dina symtom och bestämma lämplig behandling.

Bakteriella Orsaker

I mer än 75 procent av infektioner i urinblåsan, är den orsakande organismen E. coli. Detta är en bakterie som vanligen förekommer i tjocktarmen och avföring, men är inte vänlig mot vanligtvis steril regionen av urinblåsan. E. coli kan finnas på huden runt könsorganen och anus, så att den kan komma i kontakt med kroppens öppning för urin, urinröret.

Den kvinnliga urinröret är kortare än en mans, vilket gör det lättare för den infekterande organismer för att få ingång från utsidan av kroppen in i urinblåsan. Dessutom, på grund av den kvinnliga anatomin är analöppningen närmare urinrörets mynning, vilket gör det lättare för alla organismer kvar på huden av anus eller könsorganen att nå urinrörets mynning.

Riskfaktorer

Följande verksamheter och frågor kan öka risken för en bakteriell urinvägsinfektion: />
Samlag: De vätskor från samlag kan ge ett idealiskt medium för någon smitta organismer som kan vara kvardröjande i perineum området att få tillgång till urinröret.

Den långsiktiga användning av kvarliggande urinkatetrar kan leda till infektioner.

Allt som ändrar kurs /funktion i urinvägarna från vad som är normalt, till exempel medfödda missbildningar, en förstorad prostata hos män eller njursten, enligt The Duke Encyclopedia of New Medicin: Konventionella och alternativ medicin för alla åldrar.

Icke-bakteriell Orsaker

inflammation i urinblåsan som orsakas av icke-bakteriell källor kan orsaka mycket av samma obehag och symptom som urinvägsinfektion. Inflammation i urinblåsan ökar också orgelns mottaglighet för smittsamma organismer.

Strålning behandlingar för att bäckenområdet kan orsaka att blåsan blir inflammerad. Kemoterapi läkemedel kan också orsaka inflammation i urinblåsan.

Hudirriterande såsom menstruationsprodukter sprayer eller produkter deodorant som används i perineum område kan orsaka inflammation eller urinröret, vilket gör den mer sårbar för infektioner.

Symtom

Detta är några av de vanligaste tecknen och symtom som upplevs när en blåsa infektion föreligger:

Burning eller smärta när man kissar

känsla eller som har behöver kissa ofta

grumlig eller mörkfärgad urin

Blod i urinen

låg feber

illaluktande lukt till urin

tryck eller känsla av fullkomlighet /obehag i underlivet

Förebyggande

dröj inte att gå på toaletten när man har behov av att urinera.

Drick mycket vätska, speciellt vatten. Tranbärsjuice tros ha förmåga att bekämpa infektioner i urinblåsan, men om du tar Waran (warfarin), inte dricka tranbärsjuice.

Kvinnor måste alltid torka framifrån och bakåt efter en tarm rörelse.

För människor som är mottagliga för infektioner i urinblåsan /inflammation, duscha i stället för att bada i ett badkar kan vara till hjälp.

Kvinnor bör försöka att kissa så fort som möjligt /praktiskt möjligt efter samlag för att spola alla organismer från urinröret.

Om din hud är känslig för mensskydd eller bubbelbad, undvika att använda dem.

Disclaimer

Om du tror att du kan ha en urinvägsinfektion eller inflammation i urinblåsan, rådfråga din läkare leverantör.

Previous:nothing Next:Vad är en normal temperatur under armen?

Relaterade artiklar


 • Hur fungerar hälsenan arbete?
 • naturliga ämnesomsättning boosters
 • hur man äter en kost klimakteriet
 • lindriga symtom ms
 • vad är en Reiki session?
 • feber blister behandlingar för barn
 • vad som orsakar fibromyalgi smärta?
 • hur du tar bort vaccinationer från kroppen
 • behandling för förstadium till cancer cellförändringar i livmoderhalsen
 • hur man kan kontrollera ett barns blodtryck
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com