Vad är celluliter?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-05
Oavsett hur stor eller liten du är, om du är kvinna, har du förmodligen en del celluliter. Cellulite är en ful problem som orsakar många kvinnor att spendera hundratals på möjliga botemedel. Precis vad som orsakar din hud att ta på sig keso utseende? Du är förmodligen undrar om det är något du kan göra för att förebygga eller bli av med den

Förståelse Cellulite

Celluliter är dimpled utseende av huden som uppstår när fettet sitter precis under hudens yta. Detta är ett vanligt problem, särskilt för kvinnor. Den lår, rumpa och mage är de vanligaste områden där celluliter bygger upp. Celluliter visar vanligtvis upp någon gång efter puberteten. Även om det är en ful och ibland pinsamt skick, är det inte en farlig problem, och det är inte nödvändigtvis ett tecken på fetma. Även smala människor kan utvecklas celluliter, eftersom alla har fett precis under huden.

Orsaker

Kön är antalet en faktor, eftersom flertalet människor med celluliter är kvinna. Hormoner såsom östrogen, tros spela en roll i celluliter utveckling, eftersom det är ett typiskt kvinnligt problem som dyker upp under puberteten. Kost kan också bidra till celluliter, som kolhydrater, salt och en brist på fiber tycks öka celluliter inlåning. Gener tycks spela en roll i celluliter utveckling också. Rökare och icke-motionärer är mer benägna att utveckla celluliter. Slutligen kan cirkulationsproblem orsaka sjukdomen, vilket innebär åtsittande underkläder som begränsar blodflödet kan vara en orsak.

Förebyggande /Lösning

De som ännu inte har celluliter kan förhindra det genom att leva så friska som möjligt. En kost full av frukt, grönsaker och andra former av fiber kan hjälpa. Regelbunden motion, ett rätt vikt och låg stress livsstil tycks begränsa celluliter produktionen. Kvinnor kan också hålla celluliter i schack genom att bära badskor och löst sittande underkläder. Men eftersom gener och hormoner spelar en roll i celluliter utveckling, även de mest försiktiga livsstil förändringar kan inte hindra dess utveckling.

Behandling

Många produkter att kunna "bota" celluliter. Tyvärr finns det ingen mirakelkur för detta tillstånd. Krämer anspråk på att lösa upp fett under huden, men misslyckas med att helt bota celluliter. Massagebehandlingar på spa kan ge tillfälliga resultat, men det rör sig vanligen inträffa på grund av huden runt celluliter sväller något, döljer gropar och divots av celluliter. Detta kommer att försvinna efter några veckor, och celluliter återkommer. De flesta av dessa behandlingar kostar mycket pengar och ger begränsade resultat.

hantera rådande Cellulite

Även kirurgisk fettborttagning tekniker, såsom fettsugning, kan inte hjälpa mycket med celluliter, eftersom dessa tekniker fokuserar på fett djup i kroppen. Celluliter sitter strax under ytan av huden. Även om du inte kan bota celluliter kan du minska dess utseende en hel del. Motion och rätt kost är nödvändiga om du vill begränsa utseendet på din celluliter. Du behöver hitta övningar som inriktar sig på musklerna i underkroppen. Det rekommenderas att byta till en kost som har låg fetthalt och salt och högt i naturfiber.

Previous:nothing Next:effekterna av för mycket koffein

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingar för tarmparasiter hos barn?
 • hur man hittar en läkare i mitt område
 • behandling för förstadium till cancer cellförändringar i livmoderhalsen
 • hur man behandlar en stel nacke
 • orsakerna till manlig skallighet
 • hur man får bättre och friskare hud
 • Vilka är riskerna med att öka testosteron?
 • Vad är triglycerider?
 • hälsa oljor för torr hud
 • testosteronbehandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com