Vad är en normal temperatur under armen?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-24
Normal kroppstemperatur traditionellt tros vara cirka 98,6 grader Fahrenheit eller 37,0 grader Celsius. Denna mätning är dock vanligtvis motsvarar temperaturen tas oralt. Kroppstemperatur kan variera beroende på var det mäts. Även mätningar under armen kanske inte alltid helt korrekt, kan de ge dig ett ungefärligt värde för att avgöra om du har feber

ärmarna Temperatur

Temperatur fattas under armen brukar anses vara mindre exakt än de flesta andra organ platserna för mätning av temperatur. Denna mätning, även känd som "axillär temperatur", brukar vara ungefär en halv grad till en grad under oral temperatur. Därför skulle normal axillary temperaturintervall mellan 97,6 grader och 98,1 grader Fahrenheit (36,4 till 36,7 grader Celsius).

Övriga mätplatser

rektaltemperatur anses vara bäst när bestämning av faktiska kroppstemperatur för barn. Normala intervallet går mellan 97 och 100 grader Fahrenheit eller 36,0-37,7 grader Celsius. Öron temperatur (eller "trumhinnan" temperatur) är också mycket noggrann i barn och vuxna. 99,5 grader Fahrenheit (37,5 grader Celsius) är den normala temperaturen för denna metod. Att mäta kroppstemperaturen är muntligen kanske den mest traditionella mätinstrument. Även om 98,6 grader Fahrenheit är standard normen, kan friska intervall variera mellan 98,2 och 98,8 grader (från 36,7 till 37,1 grader Celsius).

Hur mäta temperatur i armhålan

Placera en ren termometer under armen och placera armen tillbaka på toppen av det stadigt. Om du använder en digital termometer, bör det pip när den är färdig mätning. Om du har en termometer som använder alkohol eller galinstan som sitt mätinstrument, lämna termometern under armen i minst fem minuter. Var noga med att vara stilla när man använder en termometer så att du inte får det att bryta. Det rekommenderas att glas termometrar som innehåller kvicksilver får kastas, eftersom kvicksilver är giftigt för människor och djur.

Extra stegen mot en noggrannhet

Se till att din termometer är ren. Tvätta den i lite varmt vatten och diskmedel före och efter varje användning. Om du har har utövar (eller äta eller dricka i fråga om muntliga termometrar), vänta minst 15 minuter innan du tar din temperatur. När du tar axillär temperatur av en elektronisk termometer för de mest korrekta resultat. Läs den så fort den piper, vilket indikerar att mätningen är klar.

Fördelar och nackdelar

Mätning av temperatur under armen har fördelar och nackdelar. Den uppenbara nackdelen är att det är mindre exakt än andra metoder för mätning. En fördel är att det inte är mycket invasiva. Många barn har svårt att hålla fortfarande för temperaturmätning i andra delar av kroppen, men de kan tolerera att ha termometern i armhålan.

Previous:nothing Next:tecken på att skaffa din första period

Relaterade artiklar


 • hur man vet hur snart att ta ett graviditetstest
 • Vilka är fördelarna med prenatal vitaminer före graviditeten?
 • hur man kan sänka högt blodtryck i 4 steg
 • stolpiller hemorrhoidal behandling
 • tidiga symtom på pankreatit
 • botemedel för värmevallningar
 • normal kroppstemperatur för spädbarn
 • Hur länge klimakteriebesvär sista?
 • symtom på graviditet vid vård
 • behandling för håravfall hos kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com