behandling för håravfall hos kvinnor

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-01
Även om de flesta människor anser håravfall och skallighet att vara en manlig problem, kan det påverka kvinnor också. Detta gäller särskilt direkt efter graviditeten, men det kan hända på andra tider på grund av hormonella orsaker. Det kan också vara en följd av åldrandet. Lyckligtvis finns det ett antal behandlingar håravfall för kvinnor att överväga. De sträcker sig från hormoner till läkemedel till en lokal lösning. Även om de inte är alla godkända av Food and Drug Administration (FDA) för behandling av håravfall hos kvinnor har deras effektivitet och säkerhet visats.

Minoxidil

Minoxidil är ett läkemedel som ursprungligen användes för att behandla högt blodtryck. Vissa patienter upplevde kraftig hårväxt samtidigt som det för att kontrollera sin hypertoni. Nu säljs det som en lokal behandling att återföds ständigt förlorade hår. Den amerikanska Håravfall Association säger att Minoxidil är effektivare för kvinnor än för män att stimulera hårväxt. Skaparna av denna behandling rekommenderas att kvinnor använder 2 procent koncentration eftersom Food and Drug Administration inte har godkänt användning av de 5 procent version för kvinnor. Har dock begränsade studier visat att de 5 procent lösning kan vara mer effektivt, så en del kvinnor använder den under professionell handledning.

Cimetidin

Cimetidin, en histimine blockerare säljs som ett helt namn produkt Tagamet, är främst en behandling för magsår. Men enligt den amerikanska Hair Loss Association att preliminära uppgifter visar att det kan vara effektivt främja kvinnors hårväxt. Det är inte godkända för denna behandling, och det måste tas i höga doser för att uppnå önskad effekt. Det rekommenderas endast för kvinnor eftersom det kan orsaka oönskade sexuella biverkningar hos män beror på den höga dosnivån.

Östrogen /progesteron

När en kvinnas håravfall är relaterad till hormonella problem, hormonbehandling (HRT) med östrogen och progesteron piller eller grädde kan stoppa problemet. HRT är normalt för kvinnor som har gått igenom klimakteriet eller dem vars hormonnivåerna saknas, vilket leder till håravfall och andra oönskade effekter.

P-piller

P-piller minskar en kvinnofråga äggstockarna androgen produktion, som kan stoppa oönskat håravfall. Men dessa piller inte uttryckligen godkänts av FDA som en håravfall behandling, och om de används för detta ändamål, måste det göras med samma försiktighet som följs när piller används för att förhindra graviditet. Detta innebär att rökare och kvinnor över 35 år måste väga risk-nytto-förhållande. Vissa formuleringar är mer effektiva vid behandling av håravfall än andra. Den amerikanska Håravfall Association säger att låg androgen index p-piller är den enda typ som ska användas som en håravfall behandling. Det varnar för att höga androgen index p-piller faktiskt kan orsaka håravfall snarare än att förhindra det.

Propecia /Proscar

Även Propercia och Proscar är främst läkemedel för att behandla prostata problem, de kan också behandla håravfall hos både män och kvinnor. Just nu är godkända av FDA endast för att behandla håravfall hos män, men den amerikanska Hair Loss Association säger att det kan stoppa håravfall och stimulera ny tillväxt hos kvinnor också. Det är allmänt anses säkert för kvinnor så länge de inte är gravid eftersom det kan utlösa fosterskador om barnet är en pojke.

Previous:nothing Next:partum depression symtom

Relaterade artiklar


 • biverkningar av piller Plan B
 • hur man sparar på sjukvårdskostnader
 • hur man hittar de 10 skäl att utöva
 • Hur är diabetes diagnostiseras hos barn?
 • tecken på en drog återfall
 • hur man förebygger solskador på ditt barn
 • hur att vara frisk under graviditet
 • hur man skriver en genogram
 • hur man undviker blåmärken
 • löss behandlingar & graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com